Γελάνε και οι… αριστερές μαϊμούδες
09/07/2018 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γελάνε και οι… αριστερές μαϊμούδες

Πραγματικά πρέπει να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν επιστρατεύουν δημοσκοπήσεις με τις οποίες γελάνε και οι μαϊμούδες για να δείξουν ότι το κλίμα για την κυβέρνηση είναι καλό, τότε πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει.

Κι όταν επιστρατεύουν και το γνωστό «μπιστόλι» του Μαξίμου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τότε είναι πράγματι στα όρια της κατάθλιψης.

Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ, μας λένε. Ισοψηφούν Τσίπρας και Μητσοτάκης στην καταλληλότητα, μας τονίζουν. Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να μην αποτυπώσουν τη δημοσκοπική κατάρρευση των ΑΝΕΛ, στο 1,1%, ούτε και τη λαϊκή δυσαρέσκεια για το Μακεδονικό. Όταν όλος ο κόσμος ασχολείται μ’ αυτό και βρίζει την κυβέρνηση θα ήταν ανόητο να μην το κάνεις.

Αλλά τι είναι αυτό που έκανε τον κόσμο να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτήν την δημοσκόπηση; Οι επιτυχίες της; Η σοβαρότητά της; Η διαπραγματευτική της ικανότητα; Ο πατριωτισμός της; Από τη μια δεν τολμάνε να πάνε στα καφενεία κι από την άλλη κλείνει η ψαλίδα;

Εντάξει ρε παιδιά. Θέλετε να παρουσιάσετε μια εικόνα ότι το καλοκαίρι θα αλλάξει το κλίμα. Ότι το… τέλος των μνημονίων θα φέρει ευτυχία και χαρά σε ολόκληρη τη χώρα. Κι ότι αφού κλείνει η διαφορά σ’ αυτή τη δύσκολη για το Μαξίμου φάση τι έχει να γίνει όταν θα μοιράζει χιλιάρικα; Η απάντηση προφανής για τους εμπνευστές της εν λόγω δημοσκόπησης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να κερδίσει τις εκλογές. Θαύμα.

Ποια είναι αυτή η εταιρεία; Μια παντελώς άγνωστη, νέα εταιρεία η οποία ενδεχομένως να έχει νοικιάσει γραφείο στο… γραφείο του γνωστού γκαλοπατζή – υπουργού Βερναρδάκη.

Η Vox Pop analysis δεν είναι καμιά εταιρεία που ασχολείται με την…Popμουσική. Δημοσκοπήσεις αποφάσισε να κάνει και είναι απλά μια… ΙΚΕ, ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία, προφανώς για να μην πληρώνει και εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Το ότι ο βασικός αναλυτής της εν λόγω εταιρείας ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σημασία.

Μπορεί ο Γιάννης Σκλιάς να είναι κορυφαίος επιστήμων που συμμετέχει στην ομάδα Βερναρδάκη η οποία επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο. Να θυμίσουμε ότι μια ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών υπό τον έλεγχο του υπουργού (ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει μηδενικό έργο. Ακόμη και ο φραπεδιάρης μπάρμπα Αλέκος πιο πολλές αρμοδιότητες έχει) Βερναρδάκη είχε κάνει ανάλογη δημοσκόπηση με την οποία γελούσαν και τα μπετά.

Ο Σκλιάς έχει επίσης συνυπογράψει με τον κ. Βερναρδάκη το 2016 μακροσκελές πολιτικό κείμενο παρέμβασης στην εσωκομματική συζήτηση.

Ο 31χρονος Σκλίας ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές του 2015 όπως και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ όπου και δίδασκε ο σημερινός υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Τυχαία όλα αυτά; Όχι βέβαια, απλά εμπιστεύεται τους φοιτητές του ο καθηγητής – υπουργός. Και τον εμπιστεύεται και ο γνωστός εκδότης της συμφοράς ο οποίος λέει ότι θα συνεχίσει επειδή είναι μια νέα και καθαρή εταιρεία όχι σαν τις παλιές που είναι απατεώνες.

Και μιας και οι άλλοι είναι διαπλεκόμενοι είπαν να φτιάξουν στα υπόγεια του Μαξίμου μια εταιρεία άσχετη, με αμφιβόλου αξιοπιστίας μεθοδολογία, με έναν πιτσιρικά δημοσκόπο, μεταπτυχιακό του Βερναρδάκη. Έλεος βρε παιδιά, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού με τη «μεγάλη δημοσκόπηση».

Είπαμε, γελάνε και οι… αριστερές μαϊμούδες. Γιατί αν με τέτοιες δημοσκοπήσεις επιχειρείτε να πουλήσετε εκδούλευση στον Τσίπρα και να του δείξετε ότι όλα πάνε καλά, τότε να συνεχίσετε. Είναι η ιδανική μέθοδος αποδόμησης του πρωθυπουργού. Για σκεφτείτε: Θα διαβάζει αυτές τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας και θα πανηγυρίζει. Θα πάει στην επαρχία και θα φάει ντομάτες. Τι καλύτερο από το να νομίζει ότι πρόκειται ακόμη για λαοπρόβλητο.