Γ. Μαυρωτάς: Πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον
15/01/2019 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Μαυρωτάς: Πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον

Την άποψη ότι στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, με την επισήμανση όμως ότι το πολιτικό πλαίσιο έχει αλλάξει κατέθεσε ο Γιώργος Μαυρωτάς. Όπως είπε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όμως δεν ξεκαθάρισε τι πρόκειται να κάνει στην Συμφωνία των Πρεσπών.

"Η γνώμη μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει", σημείωσε ο κ. Μαυρωτάς, ενώ είπε ότι "με δεδομένη την άποψή μας πως προέχει το εθνικό συμφέρον θα βρούμε το πλαίσιο για να εκφραστεί αυτό με κατάλληλο τρόπο".

Η εν λόγω διατύπωση φούντωσε τα σενάρια για την στάση των πέντε βουλευτών του Ποταμιού στην Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ερμηνεύτηκε ως "παρών" ή αποχή από την μελλοντική ψηφοφορία.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στην αρνητική φόρτιση που έδωσε στην Συμφωνία των Πρεσπών "η εργαλειοποίησή της στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό".

Χαρακτήρισε τέλος "χτύπημα κάτω από την ζώνη" την συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς να εξαγγελθούν εκλογές.

Πηγή: capital.gr