Γ. Μαυρωτάς: "Ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε πρόταση μομφής
26/10/2018 12:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Μαυρωτάς: "Ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και σε πρόταση μομφής

"Είναι διαφορετικό το στηρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και διαφορετικό το στηρίζω την κυβέρνηση" τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Στην ερώτηση για το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα ψηφίσει και υπέρ πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο κ Μαυρωτάς είπε: "Τα διαχωρίζουμε αυτά τα δύο. Είναι διαφορετικό το στηρίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών και διαφορετικό το στηρίζω την κυβέρνηση, και κοινοβουλευτικά και θεσμικά. Με τα ως τώρα δεδομένα ψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Για την περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σημείωσε: "Ναι (θα υπερψηφίσουμε) , το κάναμε και τον Ιούνιο".

Όσον αφορά τη στάση του κόμματος, εφόσον φύγουν οι ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός ζητήσει να στηρίξει το Ποτάμι την κυβέρνηση, ο κ. Μαυρωτάς ήταν κατηγορηματικός ότι "δεν ψηφίζουμε την κυβέρνηση".

Τέλος, σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τόνισε: "εγώ βλέπω εκλογές τον Μάιο, δε θα ήταν καλό για τη χώρα να σέρνεται σε μια κατάσταση ''ερμαφρόδιτη''".

Πηγή:capital.gr