Γ. Κουμουτσάκος για δύο στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση να απαντήσει εάν υπάρχουν αντίδωρα
16/08/2018 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Κουμουτσάκος για δύο στρατιωτικούς: Η κυβέρνηση να απαντήσει εάν υπάρχουν αντίδωρα

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το κατά πόσο υπήρξαν ανταλλάγματα για την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ζήτησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Θέμα 104,6".

Ο κ. Κουμουτσάκος, εξέφρασε την χαρά του και την ικανοποίησή του για την πολύ θετική εξέλιξη της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών. "Είναι ένα γεγονός που συγκίνησε όλους τους Έλληνες, ένα γεγονός που χαροποίησε όλους τους Έλληνες", υπογράμμισε.

Όπως είπε ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, "στην προσπάθεια αυτή πρώτα από όλοι συνέβαλαν οι ίδιοι οι Έλληνες στρατιωτικοί. Συνέβαλε η διεθνοποίηση του θέματος από όλους μας. Υπήρχε μια προσπάθεια από όλους μας", ενώ σημείωσε ότι "μένουν πολλά να γίνουν για να περάσουμε στην ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

Ο βουλευτής τη ΝΔ εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς "βρίσκεται σε πίεση και ήθελε μια κίνηση εκτόνωσης. Το έκανε με ένα θέμα που δεν σχετίζονταν με τα δύσκολα θέματα του Ερντογάν, όπως είναι θέματα που αφορούν τον Φετουλάχ Γκιουλέν".

Ο κ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ότι η αρχή για την απελευθέρωσή τους έγινε από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, θύμισε τις δηλώσεις Ερντογάν μετά την συνάντηση για τους Μουφτήδες.

"Θέλω να επισημάνω την σύμπτωση των ημερών, ότι σε εκείνη την συζήτηση τέθηκε και το θέμα των μουφτήδων, αυτό αποτυπώθηκε σε δηλώσεις του Ερντογαν. Αναφέρω τα γεγονότα, χωρίς να τα συνδέω. Τώρα στο αν υπάρχουν αντίδωρα, πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση", είπε.

Πηγή:capital.gr