Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τσίπρα για μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών
13/09/2017 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γ. Βρούτσης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Τσίπρα για μείωση ανεργίας και αύξηση μισθών

"Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, εδώ και 3 χρόνια, με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι η ψαλίδα υπέρ της μερικής απασχόλησης διευρύνεται συνεχώς σε βάρος της πλήρους απασχόλησης", τονίζει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας ότι τα στοιχεία για τον μήνα Αύγουστο διαψεύδουν τους κυβερνητικούς "πανηγυρισμούς” για μείωση της ανεργίας και αύξηση των μισθών.

Όπως επισημαίνει, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ΕΡΓΑΝΗ, επιβεβαιώνουν ότι η "ασθενική” αποκλιμάκωση της ανεργίας, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε συνδυάζεται με βελτίωση των μισθών. Αντίθετα, δημιουργείται μια νέα γενιά "φτωχών” εργαζομένων των 360 ευρώ, που συνεχώς αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση, η αποκλιμάκωση της ανεργίας καθυστερεί και συντελείται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο. Γίνεται με μείωση μισθών, με μερική απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο του 2017 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο στο 54,48%, ενώ η πλήρης απασχόληση υποχώρησε περαιτέρω στο 45,52%! Επίδοση χειρότερη και από εκείνη του Ιουλίου 2017.

Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο μηνός Αυγούστου εμφανίζεται αρνητικό (-14.402), επιβεβαιώνοντας ότι η δυναμική της απασχόλησης, το προηγούμενο διάστημα, οφείλεται κατεξοχήν στην εποχικότητα της τουριστικής περιόδου και δεν επιβεβαιώνει, δυστυχώς, σταθερή αύξηση της απασχόλησης.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνει γρήγορα, με πλήρη απασχόληση, με ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. "Στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί ούτε με την ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, ούτε με την εκδίωξη επενδύσεων".

capital.gr