Φτάνει πια με όλο αυτό το λαϊκίστικο πανηγυράκι
21/06/2018 18:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φτάνει πια με όλο αυτό το λαϊκίστικο πανηγυράκι

Τον Δεκέμβριο του 2014, ο Πάνος Καμμένος αγκαλιά με τον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη, κάνουν έκτακτη συνέντευξη τύπου όπου καταγγέλλουν προσπάθεια εξαγοράς του Χαϊκάλη. Σε ένα παραλήρημα ψεκασμένων δηλώσεων εμπλέκει τους πάντες. Τη ΝΔ, τον Σαμαρά, μυστικές υπηρεσίες και πιθανότατα και τους Νεφελίμ προκειμένου να αποδείξει ότι αυτά που λέει είναι αληθινά.

Έγινε τότε χαμός. Δημοσιεύματα, ρεπορτάζ στην τηλεόραση, ο υποτιθέμενος δράστης σε πρώτο πλάνο, ο Χαϊκάλης στον καλύτερο ρόλο της ζωής του, καλύτερο κι από του Μίμη στο 50-50 και ο Πάνος Καμμένος σε ρόλο σκηνοθέτη.

Βεβαίως, μια χαρά την έκανε τη δουλειά της εκείνη η υπόθεση, οι ΑΝΕΛ τσίμπησαν πάνω από 3%, μπήκαν στη Βουλή και τη συνέχεια την γνωρίζουμε: Συγκυβερνήτης, υπουργός Άμυνας, κόκκινα χαλιά, ύφος χιλίων καρδιναλίων, ψέματα, κωλοτούμπες κ.λπ.

Χθες, ο υπό κατάρρευση υπουργός Άμυνας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και αγαπημένος των συνωμοσιολόγων όλης της υφηλίου ξανάστησε το ίδιο εργάκι. Αυτή τη φορά μόνος του στο πόντιουμ. Καταγγελίες για εξαγορές (ξανά) δικών του βουλευτών, θεωρίες συνωμοσίας για υποκλοπές, για απειλές με τηλέφωνα και μηνύματα κ.λπ. Και όλα αυτά βεβαίως τα έχει κάνει η ΝΔ μαζί με τα Νεφελίμ και τα Ελοχίμ που στο στόχαστρό τους έχουν πάντα αυτό το μικρό πλην τίμιο κόμμα, σ’ αυτή την μικρή πλην τίμια χώρα.

Μόνο ο Χαϊκάλης έλειπε από το σκηνικό για να συμπληρωθεί το δελφινάριο, όμως αυτός έφυγε νωρίς και μετάνιωσε και όσα είχε κάνει.

Αλλά ο Καμμένος; Πάλι το ίδιο κόλπο; Τώρα που τον εγκαταλείπουν όλοι ξανά καταγγελίες, συνωμοσία, υφάκι, τσαμπουκάς και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη;

Τον πιστεύει πλέον κανείς; Τον εμπιστεύεται για όσα λέει; Κι αν είναι αλήθεια γιατί δεν βάζει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση, να βρουν τους εκβιαστές, να βρουν αυτούς που θέλουν να εξαγοράσουν τους βουλευτές του;

Και γιατί να τους εξαγοράσουν αφού φεύγουν μόνοι τους;

Φτάνει πια με όλο αυτό το λαϊκίστικο πανηγυράκι. Του βγήκε μια, του βγήκε δυο, τρεις και η κακή του μοίρα. Κι αν ο κ. Καμμένος έχει το σύνδρομο του ηθοποιού τότε ας εγκαταλείψει την πολιτική. Η υποκριτική τον περιμένει.