Φίλης: Περιθωριοποιημένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
02/06/2018 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φίλης: Περιθωριοποιημένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε οΝίκος Φίλης, μιλώντας στην "Εφημερίδα των Συντακτών", αφήνοντας μάλιστα αιχμές για ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι "δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κερδίσουν πολιτικά υποστηρίζοντας ότι "πέτυχαν εκεί που οι άλλοι απέτυχαν". Στην υλοποίηση, δηλαδή, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που συγκροτούν τον πυρήνα όλων των μνημονίων".

Παράλληλα, αφήνει υπονοούμενα για ιδεολογική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι "άλλο ο πολιτικός και οικονομικός εξαναγκασμός μετά την ήττα και τον συμβιβασμό του 2015 και άλλο η ιδεολογική μετατόπιση και η μετάλλαξη των ταυτοτικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ".

Συμπληρώνει δε ότι, "η Αριστερά δεν ήταν και δεν θα γίνει φτερό στον άνεμο μιας ιστορικής περίστασης, ούτε ευέλικτη μορφή πολιτικής απασχόλησης".

Ο κ. Φίλης κάνει επίσης αναφορά στο θέμα της περικοπής των συντάξεων και ζητά να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι "δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική να επιβληθούν μειώσεις τη στιγμή που η οικονομία, με τεράστιο κοινωνικό και αναπτυξιακό κόστος, παράγει πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ και δημοσιονομικά υπερπλεονάσματα 5% του ΑΕΠ. Δηλαδή τι επιδιώκουμε; Πλεονάσματα 6-7%; Είναι δυνατόν;". "Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να ακυρώσει τα ψηφισμένα μέτρα, χωρίς κανένας να αισθάνεται αιφνιδιασμένος" συμπληρώνει ο κ. Φίλης.

Τέλος, ασκεί κριτική στην στάση της κυβέρνησης έναντι του κόμματος. Όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ "σήμερα είναι εντελώς περιθωριοποιημένος και παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Εν κατακλείδι, μόνο οι διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική μας και η κινητοποίηση των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές" καταλήγει ο κ. Φίλης.

capital.gr