Φίλης: Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική, υπάρχουν πολλές
22/01/2019 19:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φίλης: Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική, υπάρχουν πολλές

«Η Μακεδονία δεν είναι μια και ελληνική, η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική» είπε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων όπου συζητήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπάρχουν πολλές Μακεδονίες, οι Μακεδονίες των άλλων που ρητά καθορίζονται στη Σύμβαση του Βουκουρεστίου με την υπογραφή τη δική μας, την ελληνική. Όταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, αυτό εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός.Ίσως να μην ακούγεται καλά αλλά είναι πραγματικότητα. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι η Μακεδονία έγινε ελληνική γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία έως το 1912 -22 που ήρθαν οι πρόσφυγες δεν είχε πλειοψηφία ελληνική παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στον Νότο. Έγινε ελληνική μέσα από ανταλλαγές κατά τις δύσκολες περιπέτειες που ζήσαμε», είπε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων κατηγορώντας τις ότι ανέβαλλαν συνεχώς την επίλυση του Μακεδονικού, δημιουργώντας ολοένα και πιο δυσμενείς όρους, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά εθνική και όχι κομματική επιλογή.

«Δεν θέλουμε βγαίνοντας από τα μνημόνια να πέσουμε πάλι σε εθνική απαξίωση και να δημιουργηθεί η εικόνα μιας Ελλάδας που δεν είναι άξια της ιστορίας της», είπε και υποστήριξε πως πάντα λαμβάνεται υπόψη ο διεθνής παράγοντας στην επίλυση ενός θέματος διεθνούς πολιτικής. «Μας λένε ότι το κάνουμε γα να εξυπηρετήσουν τους Αμερικάνους. Ο κ. Καμμένος μας είπε ότι το κάνουμε για τη Μέρκελ. Μα υπάρχει πιθανότητα να λυθεί χωρίς συνεννόηση με τους διεθνείς παράγοντες;» υπογράμμισε.

Πηγή: thestival.gr-eleftherostypos.gr