Φιέστα χωρίς... φιέστα για την Κυβέρνηση στην Μυτιλήνη
02/05/2018 11:05
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φιέστα χωρίς... φιέστα για την Κυβέρνηση στην Μυτιλήνη

Ιδιαιτέρως "θερμή" υποδοχή έχουν ετοιμάσει στη Μυτιλήνη για το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα βρεθεί σήμερα και αύριο στο νησί, για την πραγματοποίηση του περιφερειακού Συνεδρίου.

Σήμερα αρχίζουν οι εργασίες του Συνεδρίου οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κατά το παράδειγμα όλων των προηγούμενων περιφερειακών Συνεδρίων που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Πρόκειται για σειρά μαζώξεων ανά την Ελλάδα, την οποία έχει λανσάρει η Κυβέρνηση εδώ και μήνες σε ένα ... διαρκές προεκλογικό σκηνικό.

Έως τώρα, στις ομιλίες του ο κ. Τσίπρας είχε το εξής επαναλαμβανόμενο μοτίβο, το οποίο σε επίπεδο εντυπώσεων, είχε λειτουργήσει ικανοποιητικά για την Κυβέρνηση: Εξήρε παγίως τη συμμετοχή και τις διαβουλεύσεις στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που ανήκαν ακόμη και σε αντίπαλες πολιτικές ομάδες ( κυρίως της Ν.Δ), εξήγγειλε σειρά έργων , στέλνοντας παράλληλα κάθε φορά σχεδόν και το αντίστοιχο πολιτικό μήνυμα που αφορούσε στα της επικαιρότητας.

Από το Μαξίμου εξάλλου, έφθαναν μηνύματα ικανοποίησης για την πορεία των περιφερειακών συνεδρίων, μιλώντας για την ιδιαίτερη ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών στα "κελεύσματα" Τσίπρα και υπουργών του.

Ο κυβερνητικός (προεκλογικός) σχεδιασμός άλλωστε προβλέπει στην πορεία προς τις κάλπες, ο Α. Τσίπρας να επαναλάβει άλλη μία φορά τουλάχιστον τις μαζώξεις αυτές, υποτίθεται για να "τσεκάρει" και ο ίδιος κατά πόσο υλοποιούνται οι εξαγγελίες των έργων στις οποίες επιδίδεται κάθε φορά.

Η Λέσβος "βράζει"

Το τρέχον Περιφερειακό Συνέδριο όμως, κάθε άλλο παρά "γιορτή" θυμίζει στην Κυβέρνηση η οποία βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με σφοδρές αντιδράσεις των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων οι οποίοι ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στον Πρωθυπουργό.

Περιφέρεια, Δήμος, Σωματεία και φορείς έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο, λίγο πριν από την εκφώνηση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Με αιχμή την εκρηκτική κατάσταση στο μέτωπο του Προσφυγικού και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, οι αντιδράσεις στο νησί από την επιχειρούμενη "φιέστα" του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κλιμακούμενες και αποτελούν εστία ανησυχίας για το κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο.

Τον "ξεσηκωμό" φορέων και Σωματείων του νησιού, με αιχμή το Προσφυγικό και την επικείμενη κατάργηση της πρόβλεψης για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση αποδίδουν εν πολλοίς στη Ν.Δ προσπαθώντας παράλληλα να διασώσουν τις εντυπώσεις.

Όπερ σημαίνει ότι αναζητούνται ως ...αντίβαρο στις αντιδράσεις "σημαντικές" εξαγγελίες ανακούφισης από τον Α. Τσίπρα.

capital.gr