Φέρχοφστατ: Απογοητεύτηκα πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ
29/05/2016 15:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Φέρχοφστατ: Απογοητεύτηκα πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα μνημόνια απέτυχαν» λέει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ, αναλύοντας τα λάθη της Ευρώπης στο ελληνικό πρόγραμμα και εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπειτα από τρία μνημόνια, 12 αξιολογήσεις και περισσότερα από 220 δισ. σε δάνεια, έχει μάλλον έρθει η ώρα να αναλύσουμε τι έχει πάει στραβά» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα.

«Τα Μνημόνια δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ασκήσεις επί χάρτου, που στόχευαν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων (υψηλό χρέος, υψηλά ελλείμματα) και όχι στις αληθινές αιτίες των προβλημάτων που ήταν η διαφθορά, το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, τα κλειστά επαγγέλματα και τα ολιγοπώλια στην αγορά» προσθέτει και λέει ότι έγινε και λάθος σχεδιασμός, αλλά και ελλιπής εφαρμογή και επίβλεψη.

Ο κ. Φέρχοφστατ ασκεί κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κοιτάξτε, δεν είμαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πίστευα ότι είναι ένα νέο κόμμα στην εξουσία και τουλάχιστον σε αυτό το θέμα μπορεί να κάνουν μια δραστική αλλαγή. Απογοητεύτηκα πλήρως. Εξακολουθούν να χρησιμοποιούν και αυτοί το κράτος για να βολέψουν τους δικούς τους ανθρώπους. Το χειρότερο είναι ότι τα ξέρουν όλα αυτά στην Ευρώπη αλλά κάνουν τα στραβά μάτια. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν προχωρούν και φοβάμαι ότι εξακολουθούν να πετάνε απλώς λεφτά».

eleftherostypos.gr