Ευρωβουλευτές ΝΔ: «Η ΕΕ να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα της τουρκικής κυβέρνησης»
02/02/2017 14:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευρωβουλευτές ΝΔ: «Η ΕΕ να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα της τουρκικής κυβέρνησης»

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι ευρωβουλευτές κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας έκαναν την παρακάτω δήλωση:

«Η Τουρκία καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και προκαλεί σταθερά συνθήκες έντασης στο Αιγαίο.

Μετά την προκλητική αμφισβήτηση της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης και τις αναφορές για “τα σύνορα της καρδιάς μας”, η τουρκική πλευρά επανέρχεται με μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά και απειλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων για σύγκρουση στο Αιγαίο.

Παράλληλα, απειλεί την Ελλάδα για επανεξέταση των διμερών σχέσεων λόγω της μη έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών από τα ελληνικά δικαστήρια.

Καλούμε την Τουρκία για πολλοστή φορά να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου, όπως θεμελιώνεται στις Διεθνείς Συνθήκες.

Επιπλέον, ζητούμε επιτακτικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει άμεσα στο παραλήρημα της τουρκικής Κυβέρνησης και να καταδικάσει την πρακτική της έντασης, των απειλών και των αντιπαραθέσεων, που εφαρμόζει μία υποψήφια προς ένταξη χώρα σε βάρος Κράτους μέλους.

Η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει θέση σε μία Ευρώπη Αξιών που σέβεται τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Η Ένωση οφείλει να επαναφέρει την Τουρκία εντός των ορίων της νομιμότητας και να προστατεύσει την Ελλάδα αλλά και τα ευρωπαϊκά σύνορα από τις επικίνδυνες τουρκικές αμφισβητήσεις».

imerisia.gr