Ευ. Βενιζέλος: Θα αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου
04/11/2016 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευ. Βενιζέλος: Θα αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου

Τη διαφοροποίησή του, από τη χθεσινή στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει τις τροπολογίες για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημεία της οποίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα skai.gr.

«Εγώ θα ψήφιζα "όχι" αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία», είπε o κ.Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε συνεδρίαση ή σύσκεψη της Κοινοβουλευτική Ομάδας για να ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τη στάση του κόμματος.

«Είχα ζητήσει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να αποφασίσει και όχι μόνος του ο εκπρόσωπος της παράταξης, αλλά αυτό δεν έγινε. Εγώ θα ψήφιζα "όχι" αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε συνολικότερα τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ, αυτό είναι δεύτερη πλάνη χειρότερη από την πρώτη.

Είπε ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει «ο δικός μας χώρος η δημοκρατική προοδευτική παράταξη» αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Τόνισε όμως ότι αυτοδύναμη ΝΔ δεν αποτελεί λύση για τον τόπο και χρειάζεται ο καθοριστικός εθνικός ρόλος του μεσαίου δημοκρατικού χώρου.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, αν προχωρήσουν οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είπε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πολιτική υπολογίζοντας τα πράγματα ψυχρά, ή πολιτικά συγκυριακά. Υπάρχουν ζητήματα αξιοπρέπειας, ήθους, ιστορίας και αξιακής συνείδησης, «τα οποία για μένα είναι πρωταρχικής σημασίας».

Ανέφερε επίσης ότι το ζήτημα με τον κ. Παπανδρέου και τις απόψεις των συνεργατών του δεν είναι αμιγώς πολιτικό αλλά ηθικό και ιστορικό. Υπάρχουν κάποιοι από τον χώρο του κ. Παπανδρέου, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, που δείχνουν κάποιους ότι δήθεν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου. Δεν βλέπουν, πρόσθεσε, ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007, τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο, αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός.

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για το Βενιζέλο - Απάντηση και από ΚΙΔΗΣΟ για τον Παπανδρέου

Χαμηλούς τόνους κρατούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημόσια διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την υποστήριξη των τροπολογιών για την επαναφορά αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ.

Η απάντηση σε αυτά που υποστηριξε ο κ. Βενιζέλος ήρθε από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε ότι την περασμένη Τρίτη συγκλήθηκε το συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε από τους βουλευτές η στάση που θα κρατούσαν στη χθεσινή συζήτηση. «Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε στο συντονιστικό της ΚΟ και απουσίαζε», σημείωσε.

Επιπλέον, τόνισε ότι «με τις αριστοτεχνικές κινήσεις του κ. Λοβέρδου αναγκάστηκε η κυβέρνηση να κάνει πίσω, υπέστη μία τεράστια ήττα κι αυτό είναι το μείζον, ότι το Εθνικό Συμβούλιο της Ραδιοτηλεόρασης θα είναι το υπεύθυνο για τις άδειες».

Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της στρατηγικής πορείας της Κεντροαριστεράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Όλα τα συλλογικά μας όργανα έχουν πάρει απόφαση για έναν αυτόνομο πόλο στην Κεντροαριστερά, με ουσιαστική πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση. Και αυτήν την απόφαση πρέπει να υπερασπιστούμε όλοι συλλογικά και όχι να κατατριβόμαστε σε προσωπικές πολιτικές».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, ενώ συγκυβερνά με τον απολύτως ακροδεξιό, με τον κ. Καμμένο και με τον κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος στήριζε την κατάληψη στον Βοτανικό, αθώωσαν τον κ. Νικολόπουλο μαζί με κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της απίστευτης επίθεσης ενάντια στους ομοφυλόφιλους, την οποία εξαπέλυσε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά προοδευτική δύναμη είναι. Εμείς έχουμε μάθει να έχουμε στρατηγική αυτόνομης πορείας και σε αυτήν την πορεία δεν λειτουργούμε με βάση την επικοινωνιακή πολιτική μίας μέρας και δεν μπορούμε να κρύβουμε στον κόσμο τα προβλήματα, κάτω από μία δήθεν σύγκρουση που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε πως είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συνεχίζονται συζητήσεις στο εξωτερικό για ενδεχόμενο τέταρτο μνημόνιο, για νέα μέτρα και για όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται

«Η Ιστορία έχει καταγράψει - και σιγά σιγά αποκαλύπτονται- όλες τις παραμέτρους μίας μαύρης σελίδας για την πολιτική ζωή και τον δημόσιο βίο της χώρας: Το πώς μία κυβέρνηση του 45% και ένας εκλεγμένος πρωθυπουργός, οδηγήθηκαν σε ανατροπή. Και η Ιστορία δεν ξαναγράφεται κατά τις θελήσεις, τις επιδιώξεις ή τις ύστερες βολικές θεωρήσεις του καθενός», σχολίασε το ΚΙΔΗΣΟ τις σημερινές δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου

Πηγή:imerisia.gr