Ευ. Βενιζέλος: Όχι στη στρατηγική των ίσων αποστάσεων που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής
15/04/2018 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευ. Βενιζέλος: Όχι στη στρατηγική των ίσων αποστάσεων που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής

Στρατηγική ήττα σημαίνει να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπλέουσες με αυτόν δυνάμεις να καθορίσουν τις εξελίξεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, για την οριστική ρύθμιση του εκλογικού νόμου και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυριακής".

Αναφορικά με τα σενάρια περί συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: "Αυτοί που θέλουν να ανοίξουμε μια στοργική αγκαλιά "συναίνεσης" για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν προφανώς στη συναινετική τους διάθεση και τα δίκτυα του βαθέος κράτους που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση με πρώτο στόχο τον έλεγχο της δικαιοσύνης".

Ο κ. Βενιζέλος διαχωρίζει τη θέση του από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς που αναζητούν συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία έκφραση τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "αντί να ενοχοποιείται η κυβέρνηση ενοχοποιείται το ισχύον Σύνταγμα".

Θεωρεί εσφαλμένη τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία με 180 ψήφους για έτσι "μετατρέπεται το Σύνταγμα σε καρυδότσουφλο της συγκυρίας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, εκφράζει την καθαρή διαφωνία του με την στρατηγική των ίσων αποστάσεων που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής: "Δεν μπορείς να διεκδικείς καθοριστικό ρόλο και να προτείνεις αβέβαιες εξελίξεις" σημειώνει.

Δίνει σκληρή απάντηση σε όσους διακινούν σενάρια μετακίνησης του στη ΝΔ, οι οποίοι είναι "μόνο ελάχιστοι γελοίοι τύποι που υπονόμευσαν το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη την περίοδο της εθνικής μάχης, διέσπασαν τον χώρο ή συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

capital.gr