Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η ΝΔ για τον Γκλεν Κιμ
21/09/2017 11:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η ΝΔ για τον Γκλεν Κιμ

Διευκρινήσεις για την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας, αλλά και τις αμοιβές που λαμβάνει ο Γκλεν Κιμ, (συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη στην κατάρτιση του... plan X) που παραμένει ακόμη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι, όπως περιγράφει ο κ. Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του, το σχέδιο "Χ" στην κατάρτιση του οποίου συμμετείχε ο κ. Κιμ, περιελάμβανε "την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, καθώς και έκτακτα μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας".

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τον Ιούλιο 2017, με ομιλία του στην Ιταλία, ο κ. Γ. Κιμ, έκανε λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με διάθεση κουπονιών σε δημοσίους υπαλλήλους, αντί μισθού και ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

-Ποια είναι επισήμως η ιδιότητα του κ. Γ. Κιμ από το 2015 έως και σήμερα.
-Τι σχέση εργασίας είχε ο κ. Γ. Κιμ και τι αμοιβές προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του.
-Ποιο είναι το συνολικό ύψος αμοιβών που έλαβε ο κ. Γ. Κιμ, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων παροχών, όπως οδοιπορικά και λοιπές αποζημιώσεις.

-Δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι έχει διατελέσει, ταυτόχρονα, και σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, σε funds του εξωτερικού, που τοποθετούνται σε ελληνικά ομόλογα. Στη σύμβασή του υπήρχε σαφής ρήτρα αποκλειστικότητας και εμπιστευτικότητας, αποκλείοντας πιθανή εσωτερική πληροφόρηση.

-Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα και δικαιολογητικά (π.χ. σύμβαση) από τα οποία να προκύπτουν η ιδιότητα και σχέση εργασίας, οι συνολικές αμοιβές που προβλέπει η σύμβαση και έχει εισπράξει, καθώς και αν σε αυτήν περιλαμβάνονται ρήτρες αποκλειστικότητας και εμπιστευτικότητας.

Την ερώτηση της ΝΔ υπογράφουν οι βουλευτές Χρηστος Σταϊκούρας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Χρήστος Δήμας, Θόδωρος Φορτσάκης και Θανάσης Μπούρας.

capital.gr