Ερωτηματολόγιο Ν.Δ: Φορολογία, η μεγαλύτερη απειλή στην εργασία
08/10/2017 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτηματολόγιο Ν.Δ: Φορολογία, η μεγαλύτερη απειλή στην εργασία

Αυλαία έχουν σηκώσει εδώ και λίγη ώρα οι εργασίες του 1ου προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιούνται στη Νίκαια και έχουν ως κεντρικό αφήγημά τους εργαζομένους και τους ανέργους.

Κατά την έναρξη των εργασιών του προσυνεδρίου (θα ακολουθήσουν ακόμα έξι μέχρι το ορόσημο του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της γαλάζιας παράταξης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου) παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου για θέματα απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 17.844 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οδού Πειραιώς για μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και εξέφρασαν τη γνώμη τους για πραγματικά διλήμματα πολιτικής. Παράλληλα, από τις απαντήσεις που δόθηκαν προκύπτει πως οι συμμετέχοντες:

-Αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

-Αναδεικνύουν την ανάγκη ενός φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

-Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική προκειμένου οι άνεργοι να βρουν ξανά δουλειά.

-Θεωρούν ως τη βασικότερη απειλή για τις θέσεις εργασίας την υψηλή φορολογία.

-Θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τους όρους της εργασίας τους.

"Η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή σε μία καινοτόμα διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δημοσκόπηση, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας για τη διαμόρφωση των προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας", τονίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο αναλυτικά:

-Στο ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας, από τους 17.844 πολίτες που απάντησαν, το 77,4% ήταν άνδρες και το 22,6% γυναίκες.

-Το 30,9% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας από 45 μέχρι 54 ετών. Το 24,1% από 35 μέχρι 44 ετών. Το 20% από 55 μέχρι 64 ετών. Το 13,7% έως 24 ετών και το 11,2% από 65 ετών και άνω.

-Το 24,8% ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες. Το 21.9% ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι. Το 21,3% δημόσιοι υπάλληλοι. Το 16,9% συνταξιούχοι. Το 8,1% μαθητές και φοιτητές και το 7% άνεργοι.

-Το 79,7% στέκεται υπέρ μίας πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, έναντι 20,3% που στέκονται υπέρ μίας πολιτικής προστατευτικής για την αγορά εργασίας.

-Το 87% των συμμετεχόντων τονίζει πως προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός φιλικού πλαισίου επιχειρηματικότητας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

-Στο ερώτημα "ποια, κατά τη γνώμη σας, αποτελεί προτεραιότητα για τη στήριξη των ανέργων", το 66,9% απαντά τα ειδικά κίνητρα για πρόσληψη ανέργων, με επιδότηση μέρους του μισθού και των εργοδοτικών εισφορών και το 61,2% απαντά η συμμετοχή σε στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων, με βάση τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

-Στο ερώτημα "ποια από τις παρακάτω επιλογές θεωρείτε τη μεγαλύτερη απειλή, για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας", το 51,2% των συμμετεχόντων απαντά την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και του εισοδήματος και το 24,1% απαντά την κρίση και η πτώση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

capital.gr