Ερωτηματικά από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα
18/08/2016 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερωτηματικά από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα

Στο ναυτικό δυστύχημα στη Αίγινα αναφέρονται με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

«Εύλογες απορίες προξενεί η θεσμικά ανεπίτρεπτη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα σχετικά με το τραγικό ναυτικό ατύχημα στην Αίγινα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Έστω με αφορμή το τραγικό συμβάν ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε άμεσα και κατά προτεραιότητα να ασχολείται για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θαλάσσιων συγκοινωνιών και τη διαδικασία χορήγησης και αναθεώρησης των αδειών οδήγησης σκαφών.

Αντί αυτού και ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, σπεύδει παραβιάζοντας ευθέως την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και παρεμβαίνοντας άκομψα στη Δικαιοσύνη ως συνήγορος του κατηγορουμένου. Γιατί άραγε;», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ενώ σημειώνει ότι πρέπει "να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη" καθώς "οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια".

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού:

"Δύο μέρες μετά το «έγκλημα στην Αίγινα» τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια: Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι οικογένειες των θυμάτων πρωτίστως, αλλά και όλη η κοινωνία, δικαιούνται να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ευθύνονται γι' αυτήν την τραγωδία. Οι φημολογίες δεν μπορούν να καλύπτουν την αλήθεια".

Αλλαγές στη νομοθεσία ζητάει η Ένωση Κεντρώων και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Καλλιάνος δηλώνει: «Επιμένουμε στο να αναζητηθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος και να υπάρξουν αλλαγές στην νομοθεσία ώστε να επιτρέπονται μικρότερες ταχύτητες στα σκάφη και να δηλώνονται στα αρμόδια λιμεναρχεία όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτά»..

Κυβέρνηση: Δεν υπήρχαν υπουργοί στο φονικό ταχύπλοο στην Αίγινα

Κατηγορηματικά διαψεύδει η κυβέρνηση, μέσω της Ολγας Γεροβασίλη, φημολογία που ξεκίνησε στο Διαδίκτυο ότι στο μοιραίο ταχύπλοο που ενπλάκη στο τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα μετέβαιναν και υπουργοί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «όταν η κακοήθεια συναντά την απελπισία», διαψεύδεται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη των κ.κ. Φλαμπουράρη, Σταθάκη και Δρίτσα και ιδιαίτερα των δύο πρώτων που έχουν εξοχικά στο νησί.

Τονίζεται δε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπισθούν εκείνοι από τους οποίους διέρρευσαν οι φήμες και να υποστούν τις συνέπειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη:

«Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. «Ανακάλυψαν» σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου, τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα. Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες».

Πηγή:imerisia.gr