Επίτροπος Υγείας ΕΕ για Πολάκη: Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία, είναι ντροπή
05/02/2019 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίτροπος Υγείας ΕΕ για Πολάκη: Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία, είναι ντροπή

Σκληρή γλώσσα κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη χρησιμοποίησε ο επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιτένις Αντριουκαΐτις, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της "Καθημερινής" σχετικά με φωτογραφία που απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να καπνίζει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, το 2016, αναφέροντάς του και την πρόσφατη εμφάνισή του με το τσιγάρο στο στόμα σε μουσική σκηνή της Αθήνας, ο Λιθουανός επίτροπος της ΕΕ δεν έκρυψε την οργή του.

"Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. "this guy") δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη. Αν είσαι εθισμένος, είναι ίσως δύσκολο να απεξαρτηθείς, αλλά τουλάχιστον ας προσπαθήσεις· ας πάρεις τσίχλες νικοτίνης, ας ζητήσεις ιατρική βοήθεια. Το ζήτημα της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι πολύ σοβαρό και το Κοινοβούλιο της χώρας σας οφείλει να το συζητήσει. Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν θα καπνίζει ή όχι", είπε.

Και πρόσθεσε: "Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το ελληνικό υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο. Κανείς από όσους συνάντησα δεν φορούσε γραβάτα. Θεωρούν ότι έτσι πολεμούν τις ελίτ; Αυτή είναι πολιτική του δρόμου!".

Πηγή:capital.gr