Επίθεση ΝΔ σε Νοτοπούλου: Τρύπωσε στο δήμο αλλά δεν δούλεψε ποτέ ως καθαρίστρια
07/09/2018 17:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίθεση ΝΔ σε Νοτοπούλου: Τρύπωσε στο δήμο αλλά δεν δούλεψε ποτέ ως καθαρίστρια

Σφοδρή επίθεση στην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Ρωμανός, κατηγόρησε την Κατερίνα Νοτοπούλου πως συμμετείχε σε «απάτη», παραδεχόμενη, όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ότι «τρύπωσε στο δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια» αλλά δεν εργάστηκε ποτέ σε αυτή τη θέση.

Η δήλωση του Νίκου Ρωμανού αναφέρει:

«Η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης αποκάλυψε χθες μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Η κ. Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου. Και για να προλάβουμε οποιαδήποτε παρερμηνεία:

Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη. Διότι αυτό που παραδέχθηκε στη συνέντευξή της είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Νοτοπούλου: Θα ήταν τιμή μου αν είχα εργαστεί ως καθαρίστρια

Απάντηση στις επιθέσεις που δέχθηκε μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και την ανάληψη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης δίνει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η υφυπουργός, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «ακροδεξιά» επίθεση προς τις γυναίκες και όχι προς το πρόσωπό της.

«Η επίθεση που δέχτηκα δεν ήταν προσωπική, αλλά στην κυβέρνηση και κυρίως στη νέα γενιά και στις γυναίκες γι’ αυτό την χαρακτηρίζω ακροδεξιά. Γνωρίζουμε πως πολλοί πολιτεύονται με λάσπη. Με προβληματίζουν τα fake news να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια».

Για την ανάληψη της διεύθυνσης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, το 2016: «Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός στρέφει την προσοχή και την ενέργεια στη Θεσαλονίκη. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Δύο διαφορετικές δομές το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το γραφείο του πρωθυπουργού. Σε λίγο ολοκληρώνεται το Μετρό και δεν θα είναι ανέκδοτο στη Θεσσαλονίκη. Το αεροδρόμιο προχώρησε. Η Θεσσαλονίκη με την παρουσία του πρωθυπουργού λογίζεται πλέον ως επικοινωνιακός κόμβος. Το κράτος των Αθηνών ήθελε μία υποβαθμισμένη Θεσσαλονίκη, μία Θεσσαλονίκη υπό. Ήδη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μπει σε πολύ διαφορετική τροχιά. Ας δούμε πώς ήταν η περιοχή πριν από τρία χρόνια. Στην επόμενη ΔΕΘ θα γίνουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Στόχος μας είναι το υπουργείο να ανακτήσει την αξιοπιστία κια τη δυναμική του. Να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και να κτίσουμε το δημοκρατικό μέτωπο, εγώ το λέω και ανοιχτοσιάς, βάζοντας μπροστά το μέτωπο της εργατιάς».

Για το Σκοπιανό είπε: «έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενα του κ. Νίμιτς. Είπε ότι είναι μία ιστορική ευκαιρία. Είναι μία εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Είναι μία μεγάλη διπλωματική ευκαιρία. Λύθηκε μία υπόθεση που ταλάνιζε πολλά χρόνια την περιοχή. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη να φύγει η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη από τα προβλήματα του παρελθόντος. Κατανοούμε τις αντιδράσεις. Η Μακεδονία είναι εδώ. Όλα διασφαλίζονται με την υλοποίηση της συμφωνίας. Δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Κάθε συμφωνία σε διπλωματικό επίπεδο, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και από τις δύο πλευρές και αυτό που κατοχυρώσαμε είναι ότι η γλώσσα εντάσσεται στις σλαβικές και ότι είναι Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή:eleftherostypos.gr