Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για «κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης» της Βουλής
14/06/2016 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για «κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης» της Βουλής

Συννημένα αρχεία

(2.45 MBytes)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε σήμερα, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Σε αυτήν θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.

Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για «κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης» της Βουλής 220226 photo