Επιστολή Κ. Μητσοτάκη στoν Γ. Χαν για τους Έλληνες της Χειμάρρας
01/11/2017 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή Κ. Μητσοτάκη στoν Γ. Χαν για τους Έλληνες της Χειμάρρας

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας εκφράζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο επίτροπο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει, στο κείμενο της επιστολής του, ότι τα τελευταία χρόνια οι αλβανικές Αρχές έχουν επιδοθεί σε μια διαρκή προσπάθεια καταπάτησης περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Παράλληλα, σημειώνει πως αυτή η προσπάθεια κορυφώθηκε με τα χθεσινά γεγονότα στην Χειμάρρα, όπου, με την αδικαιολόγητη συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης, επιχειρήθηκε η κατεδάφιση σπιτιών που ανήκουν σε μέλη της Ελληνικής Μειονότητας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, σημειώνει πως η Ελλάδα, όπως και τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησε στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, προκειμένου η γειτονική μας χώρα να προχωρήσει ταχύτερα στη υιοθέτηση δημοκρατικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, στο σεβασμό στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, όπως επίσης και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Όπως, ωστόσο, τονίζει, όπως διαπιστώνεται και από τα τελευταία γεγονότα, οι προσδοκίες αυτές τίθενται όλο και συχνότερα εν αμφιβόλω.

capital.gr