Επιμένει ο Καμμένος σε αιχμές για ανταλλάγματα
14/01/2019 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιμένει ο Καμμένος σε αιχμές για ανταλλάγματα

Αιχμές για τα κίνητρα των πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση άφησε ο πρόεδρος του κόμματος και τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Επανέλαβε δε την πρότασή του να ψηφίσει μία πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που δεχθεί να μην υπάρχει ο όρος "Μακεδονία" σε μια συμφωνία με τα Σκόπια.

O κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον κ. Τσίπρα παραμένουν "καλές", πρόσθεσε ότι "καταλαβαίνει" ότι επιχειρεί να προσελκύσει βουλευτές για να μην πέσει η κυβέρνηση (αν και παραδέχθηκε ότι του ζήτησε να μην το πράξει), ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση στους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν παραιτούνται.

"Οι άνθρωποι που τους πήρα από το μηδέν και τους έκανα υπουργούς αύριο θα πουλήσουν και τον κ.Τσίπρα", υποστήριξε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ο κ. Κουίκ που έβγαζε πύρινους λόγους για τη Μακεδονία τώρα συμφωνεί με τον κ. Κοτζιά", ενώ δριμεία κριτική άσκησε και στην κ. Χρυσοβελώνη, για την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι απέτυχε δύο φορές να βγει βουλευτής.

Σφοδρή κριτική άσκησε επίσης στην κ. Κουντουρά και στον κ. Κόκκαλη, αλλά αντιθέτως χαρακτήρισε "έντιμη" τη στάση του κ. Παπαχριστόπουλου, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του κ. Ζουράρη.

"Για την ψυχή της μάνας τους δε νομίζω ότι κάνουνε πολλοί", τόνισε ο κ. Καμμένος, σε μια αναφορά που προκαλεί αίσθηση για τον λόγο που ορισμένοι άλλαξαν στάση, ενώ υποστήριξε ότι για την υπόθεση των Σκοπίων έχουν "πέσει τεράστια συμφέροντα", όπως του επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, "θέμα για το οποίο αναγνωρίζω πως μόνο το Star ασχολήθηκε". "Τον κ. Σόρος τον κατήγγειλε ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ, τον κατήγγειλε και ο Πούτιν", σημείωσε για το ίδιο θέμα.

Διευκρίνισε πάντως ότι για άλλους "είναι και θέμα ιδεολογικό. Κάποιοι πιστεύουν ακόμη στη Μακεδονία του Αιγαίου. Η Μακεδονία του Αιγαίου ήταν αιτία και του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα".

Για το άνοιγμα του πρωθυπουργού στην Κεντροαριστερά και το κλίμα "τέλειωνε με τον Καμμένο", ανέφερε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν το συμμερίζεται, αλλά άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους ενοχλούσε η παρουσία του στην κυβέρνηση, κατονομάζοντας τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση (τον οποίο κατήγγειλε ότι επίτηδες προσδιόρισε τη συζήτηση στη Βουλή την ώρα παράδοσης παραλαβής αύριο στο υπουργείο Άμυνας), ενώ διατύπωσε και αιχμές ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν θετικά τις άδειες Κουφοντίνα με τις οποίες ο ίδιος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διαφωνούσε!

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δέχονται μεγάλες επιθέσεις. Εγώ έκανε ένα μεγάλο προσκλητήριο το οποίο αν αποδώσει θα είμαστε στη Βουλή και θα είμαστε ξανά ενοχλητικοί για τα συμφέροντα", κατέληξε.

Πηγή:capital.gr