Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ για Τουρκία- ΠΓΔΜ με ραντεβού σε Βρυξέλλες
20/02/2018 14:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ για Τουρκία- ΠΓΔΜ με ραντεβού σε Βρυξέλλες

Με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την Κυβέρνηση.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, το μενού της συζήτησής τουςαφορούσε την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ καθώς και το "αγκάθι" Τουρκία.

"Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Επιπλέον, συζήτησαν για την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία", αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ραντεβού σε Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,ορίστηκε και "ραντεβού" των δύο για την προσεχή Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ζόραν Ζάεφστη Γερμανία, "αλλά και προκειμένου να συνεχιστεί τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία".

capital.gr