Επανακατέθεσε το... ίδιο κείμενο Συντάγματος της ΠΓΔΜ ο Γ. Κατρούγκαλος
23/01/2019 19:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανακατέθεσε το... ίδιο κείμενο Συντάγματος της ΠΓΔΜ ο Γ. Κατρούγκαλος

Με την επισήμανση πως επανακαταθέτει το κείμενο Συντάγματος της ΠΓΔΜ μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις διαμαρτυρίες ΝΔ και ΔΗΣΥ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος κατέθεσε... ξανά το ίδιο κείμενο που είχε καταθέσει και στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως προχωρά στην επανακατάθεση του Συντάγματος, το οποίο παρελήφθη με ρηματική διακοίνωση από τις υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε επειδή την πρώτη εκδοχή την είχε κατεβάσει από το ίντερνετ, και τον ιστότοπο της Βουλής της πΓΔΜ.

Παρά τον τρόπο που έφτασε στα χέρια του κ. Κατρούγκαλου το Σύνταγμα της γείτονος όμως, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος τον ρώτησε ευθέως εάν σε αυτή την εκδοχή, την επίσημη, υπάρχουν οι πρόσφατες τροπολογίες που το τροποποιούν, η απάντηση του υπουργού ήταν και πάλι αρνητική.

Υπενθυμίζεται πως η σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια ξεκίνησε με σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το Σύνταγμα της γείτονος σκόπιμα, γιατί υπάρχει συμφωνία να ψηφιστεί πρώτα η Συμφωνία των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ της "Βόρειας Μακεδονίας" και μετά να γίνουν οι συνταγματικές τροποποιήσεις.

Το γεγονός κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους η ΝΔ λέγοντας διά του Γ. Γεραπετρίτη, συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη πως οι βουλευτές αφ' ενός δεν ξέρουν τι ψηφίζουν και αφ' ετέρου δίνουν λευκή επιταγή.

Πηγή:capital.gr