Ένταση Τσίπρα - Μητσοτάκη για Τρομοκρατία και Χρυσή Αυγή
03/07/2017 17:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένταση Τσίπρα - Μητσοτάκη για Τρομοκρατία και Χρυσή Αυγή

Σε τεταμένο διάλογο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην δευτερολογία του περί "ξεπλύματος" της Χρυσής Αυγής από τον πρόεδρο της Ν.Δ σε πρόσφατο άρθρο του στο Poltico.

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η βία προέρχεται μόνον από την άκρα Αριστερά τα τελευταία χρόνια, καλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ, να ανακαλέσει την "ανιστόρητη τοποθέτησή του".

Ο κ. Μητσοτάκης από πλευράς του, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ σχέσεις με την τρομοκρατία, αποδίδοντάς την αποκλειστικά στον χώρο της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεχθεί "αυτή την ιστορική πραγματικότητα". Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι αποτελεί αριστερή ιδεολογία η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής και ο διάλογος έκλεισε με τον Κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι η χρυσή αυγή είναι μια "αποκρουστική ναζιστική οργάνωση" με εγκληματικά στοιχεία.

Ακολουθεί αναλυτικά ο διάλογος Τσίπρα - Μητσοτάκη

Τσίπρας:Είχατε την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό σας ατόπημα. Ο λαός γνωρίζει πώς προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Γνωρίζει ο λαός από πού προέρχεται η τρομοκρατία. Βεβαίως μετα υπήρξε και αό την άκρα αριστερα. Έρχεστε να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται από την άκρα αριστερα; Δεν υπήρξε για εσάς η δολοφονία Λαμπράκη, η δολοφονία Τεμπονέρα; Προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της χρυσής αυγής έρχεστε και κάνετε ανιστόρητες τοποθετήσεις. Σας ζητώ να ανακαλέσετε.

Μητσοτάκης: Μίλησα για το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά. Μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που συστηματικά δολοφονούσαν ανθρώπους. Έχουμε μια υποχρέωση να σταθούμε με θάρρος απέναντι σε οποιαδήποτε έκφραση βίας. Ελάτε μαζί να καταδικάσουμε αυτές τις εκφράσεις . Η τρομοκρατία προέρχεται από τον χώρο της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Δεν είπα ότι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλάτε για τη Χρυσή Αυγή. Η Ν.Δ , ο κ. Δένδιας έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Θα ήταν μεγάλη γενναιότητα να δεχθείτε αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Θα προσφέρατε πολλά καλά στη δημοκρατία μας.


Τσίπρας: Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Να αποδεχθώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα μήτρα την Αριστερά. Δεν είπατε αυτά στο politico : Είπατε "η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρονια". Αυτή είναι ανιστόρητη τοποθέτηση. Και μάλιστα από εσάς που προέρχεστε από μια οικογένεια που είχε θύμα. Τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή που σωστά είπατε ο κ. Δένδιας κι εμείς μαζί, προχωρήσαμε να πάνε στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Φύσσα. Εμείς λέμε ανοιχτά ότι η χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Αφού κι εσείς το λέτε, τότε χαίρομαι που συμφωνείτε μαζί μου.

Μητσοτάκης:Η Χρυσή Αυγή είναι αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης.

capital.gr