Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνιδάκι στα χέρια του μικρού Αλέξη
26/01/2018 14:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνιδάκι στα χέρια του μικρού Αλέξη

Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνιδάκι στα χέρια του μικρού Αλέξη θα γίνουν οι αυριανές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Έτσι ξαφνικά, κι αφού πρώτα ενημέρωσε και τον θυρωρό του (δεν εννοούμε τον Καμμένο, ούτε τον Ιερώνυμο) ο πρωθυπουργός ζητά από τους αρχηγούς να πάνε στο Μαξίμου για να τους πει τις εξελίξεις για το Σκοπιανό.

Άραγε για πoιο λόγο; Έπειτα από έναν μήνα μυστικών διαβουλεύσεων; Έπειτα από μια διαδικασία μυστικής διπλωματίας για την οποία κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί; Αν έχει πουληθεί το όνομα όπως καλά ξέρουν να κάνουν οι αριστεροί… διεθνιστές;

Και τι θα πει άραγε ο Τσίπρας στον Κυριάκο, τη Φώφη και τους άλλους; Πόσο μεγάλος μάγκας είναι; Τι συζήτησε με τον Ζάεφ; Ή μήπως ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά πρόταση στο τραπέζι και όλα αυτά έγιναν για το θεαθήναι;

Εκτός κι αν ο Τσίπρας τους πει: «Πάρτε μια Μακεδονία και ψηφίστε την».

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της. Θέλει να μετρήσει κουκιά για το αν θα φέρει πρόταση στη Βουλή. Και κυρίως θέλει να κάνει τους υπόλοιπους αρχηγούς συνυπεύθυνους του ναυαγίου που είναι προ το πυλών. Επιδιώκει να τους βάλει στο κάδρο ώστε όταν θα καταρρεύσουν οι συνομιλίες να ρίξει το ανάθεμα σ’ αυτούς που «είναι αδιάλλακτοι, δεν ήθελαν τη λύση» και άλλα τέτοια.

Και δεν έχει τα κότσια ούτε συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών να συγκαλέσει ώστε επίσημα πλέον να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς έχει συμβεί και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όσο για τους αρχηγούς αύριο αυτό που πρέπει να του τονίσουν είναι ότι τα εθνικά θέματα δεν είναι παιχνιδάκια ούτε χαζοαστεία σαν κι αυτά που λέγανε στα αμφιθέατρα. Ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μνημόνιο να το υπογράφεις νύχτα και να μη σε παίρνει κανείς χαμπάρι.

Κι ότι δεν πρέπει να τολμήσει να πάρει αποφάσεις που θα είναι αντίθετες στη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράζεται και από τα συλλαλητήρια.