Εν γνώσει του Τσίπρα οι συνομιλίες Λάμπρου με τους κρατούμενους τρομοκράτες στις φυλακές!
24/11/2015 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν γνώσει του Τσίπρα οι συνομιλίες Λάμπρου με τους κρατούμενους τρομοκράτες στις φυλακές!

Αποκάλυψη βόμβα του υπουργού Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου

Αυτά που αποκάλυψε ο πλέον αρμόδιος για την κατάσταση στις φυλακές, υπουργός Δικαιοσύνης και μάλιστα με τον πιο θεσμικό τρόπο, μιλώντας στην βουλή (στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας) δεν έχει προηγούμενο.

Ο Παρασκευόπουλος είπε ότι ο Τσίπρας γνώριζε τις συνομιλίες του Πάνου Λάμπρου, μέλους της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και τότε συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι αυτό γινόταν για λόγους «νομιμότητας»! Και μάλιστα ελέχθη ότι είχε ανατεθεί στον Λάμπρου το καθήκον του «κατευνασμού» των εξεγερθέντων κρατουμένων.

Αλλά τι άλλα καθήκοντα θα περιμένει κανείς να ανατεθούν στους συνεργάτες του από έναν υπουργό που ζητούσε διάλογο από τους κουκουλοφόρους στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης; Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Να κληθεί εκπρόσωπος των πυρήνων της φωτιάς σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Το εξωφρενικό όμως είναι ότι ο Παρασκευόπουλος ενημερώνοντας την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής με αφορμή τις καταγγελίες Πανούση, αποκάλυψε ότι το θέμα του χειρισμού των φυλακισμένων τρομοκρατών των «Πυρήνων της Φωτιάς» συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Τσίπρα –θυμίζουμε απλά ότι είναι ο πρωθυπουργός- και εκεί αποφασίστηκε η «αποστολή» του Λάμπρου στις φυλακές!

Μάλιστα ο Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε αυτή την πρωτοβουλία γιατί όπως είπε ο Λάμπρου είναι «μετρημένος, σοβαρός και λογικός» και γι’ αυτό το λόγο ανέλαβε για λογαριασμό του υπουργείου να συνομιλεί με κρατουμένους μετά από απεργίες πείνας ή αναταραχές με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας στις φυλακές. «Ο Πάνος Λάμπρου προσπάθησε να αποσβέσει τις αναταραχές. Συζητούσε στη γλώσσα των κρατουμένων ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της ηρεμίας στο χώρο των φυλακών». Κατά τ’ άλλα δεν βρήκε τίποτα μεμπτό και ισχυρίστηκε ότι «δαιμονοποιήθηκαν» οι εν λόγω συζητήσεις.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι στη χώρα υπάρχει μακρά παράδοση συζητήσεων με κρατουμένους για τη κατάσβεση «πυρκαγιών». Απεκάλυψε, μάλιστα ότι και ο ίδιος υπήρξε στο παρελθόν «ο Λάμπρου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» καθώς επισκέφτηκε το 1990 και το 1996 στις φυλακές με εντολή των τότε υπουργών Θ. Κανελλόπουλου και Ευαγ. Βενιζέλου για να συνομιλήσει με κρατουμένους.

Ελλάς το μεγαλείο σου…

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τζανής avatar
    Τζανής 25/11/2015 00:31:56

    Η "τρομοκρατία" στην εξουσία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.