Εμμονή με τη στροφή στο κέντρο...
28/03/2016 14:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εμμονή με τη στροφή στο κέντρο...

Εμμονή με τη στροφή στο κέντρο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δίνει τα… ρέστα του στο παρασκήνιο για να ενσωματώσει στη Ν.Δ. πρόσωπα από τον κεντρώο, φιλελεύθερο και εκσυγχρονιστικό χώρο.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, στη σκιά των διαφόρων σεναρίων για τη δημιουργία κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ. έχουν πυκνώσει οι επαφές και οι ζυμώσεις της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Κυρ. Μητσοτάκη και άλλων κεντρικών στελεχών, με παράγοντες από άλλους χώρους, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους.

Από τα πρώτα ονόματα που φαίνεται ότι θα βρουν αποκούμπι στη Ν.Δ. είναι ο πρώην εκπρόσωπος του Ποταμιού και νυν βουλευτής του ο Χάρης Θεοχάρης που συνομιλεί τακτικά με ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα θα γίνει και η πρώτη δημόσια κοινή εμφάνισή του με τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο, καθώς είναι και οι δυο κεντρικοί ομιλητές σε εκδήλωση στο Χολαργό με θέμα την προσφυγική κρίση.

Η συγκεκριμένη κοινή εμφάνιση θεωρείται ως ένα επιπλέον βήμα για την ενσωμάτωση του Χ. Θεοχάρη που τοποθετείται κοντά στο συνέδριο, δηλ. περίπου σε ένα μήνα.

Από το Ποτάμι θα προέλθουν σε πρώτη φάση και άλλα στελέχη, αφού εκεί γίνεται υπόγεια δουλειά από ορισμένα πρόσωπα όπως η εξαδέλφη του Κυρ. Μητσοτάκη, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, ο σύντροφος της οποίας, ο καθηγητής Πλάτων Τήνιος, είναι από τους συμβουλάτορες του νέου προέδρου.

Και δεν είναι ο μόνος καθηγητής που είναι στην ευρύτερη ομάδα και συνεργάζεται και συνομιλεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Λέγεται ότι και ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο Γιώργος Παγουλάτος είναι στα πρόσωπα υπό μετεγγραφή. Βέρος εκσυγχρονιστής, φλέρταρε επί καιρό με την ιδέα να είναι εκ των ηγετικών στελεχών σε κίνηση για την επανίδρυση της κεντροαριστεράς, άλλαξε ρότα εσχάτως και κινείται προς τη Ν.Δ.

Και μπορεί τα μεγάλα ονόματα, όπως π.χ. η Άννα Διαμαντοπούλου να μην έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα κάνει το άλμα προς τη Ν.Δ., άλλα στελέχη, μικρομεσαία διάβηκαν το Ρουβίκωνα και εμφανίζονται στη Συγγρού.

Προ ημερών σε σύσκεψη για τη συγγραφή του προγράμματος, μεταξύ των περίπου 50 ατόμων που συμμετείχαν, ήταν και πρόσωπα με παρουσία στο ΠΑΣΟΚ. Π.χ. εκεί ήταν ο Θανάσης Κοντογεώργης που την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε σύμβουλος στρατηγικής στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, ενώ κάποιοι παλαιότεροι τον θυμούνται ως στέλεχος του think tank ΟΠΕΚ του Κ. Σημίτη. Εκεί ήταν και ο Μάριος Θεμιστοκλέους που όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν μεταξύ των προσώπων που τον πλαισίωναν και αποτέλεσε μέλος της ομάδας που επεξεργάστηκε το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».

Ο κατάλογος έχει αρκετούς νεοφερμένους….

Μ.Α.