Έμεινε… Παυλόπουλος
03/09/2016 15:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έμεινε… Παυλόπουλος

Επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε ο υπουργός – καναλάρχης κύριος Παππάς για να τον ενημερώσει για την μεγάλη «επιτυχία» με τις άδειες. Με το γνωστό αλαζονικό υφάκι ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τη διαδικασία πρότυπο, όσον αφορά τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας. Παραδέχθηκε ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους, αλλά αποδείχθηκε ότι κάπως έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

“Νομίζω ότι έχουμε ένα θετικό μείγμα παλαιών και νέων Τηλεοπτικών Σταθμών, με ισορροπία πείρας και φρεσκάδας, η οποία θα μας δώσει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο Ελληνικός Λαός”, τόνισε ο υπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Είναι μία πρωτοβουλία η οποία, δυστυχώς, είχε καθυστερήσει, αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις, από κοινού, να συμβάλλουν, ούτως ώστε – με τη διαφορετικότητά του ο καθένας, αυτό είναι και η ουσία της Δημοκρατίας – να οικοδομήσουμε από κοινού ένα τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο δικαιούται ο Ελληνικός Λαός και να συγκροτήσουμε μία ισχυρή Ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα είναι ο ‘άγρυπνος φρουρός’ του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε ως Πολιτεία να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες”, επεσήμανε.

Είπε όλες αυτές τις μπαρούφες και δεν είπε κουβέντα για τις επιχειρήσεις – κανάλια που θα βάλουν λουκέτο. Ούτε για τους χιλιάδες άνεργους είπε λέξη, άλλωστε ο υπουργός – καναλάρχης θα ήθελε όλοι να βλέπουν... ΕΡΤ.

Αλλά η πλάκα είναι άλλη. Είναι η στάση του Προέδρου ο οποίος ως νέος Πόντιος Πιλάτος δεν βρήκε κουβέντα να πει. Ως υπουργός που διόρισε 800 χιλιάδες ανθρώπους δεν είπε κουβέντα για τους άνεργους. Ψέλλισε μόνο μπροστά στον πραγματικό κυβερνήτη αυτής της χώρας, τον ισχυρό άνδρα αυτής της Χούντας τα εξής:« Τα θέματα της αδειοδότησης δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανήκει στην αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, τώρα πλέον που υπάρχουν οι οριστικές άδειες. Και όταν λέγω Ραδιοφωνία και Τηλεόραση εννοώ το σύνολο της Ραδιοφωνίας και της Τηλεόρασης, δηλαδή και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα”.

Υπενθύμισε ότι αυτή την αποστολή την καθορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ.2. Όπως είπε αυτή είναι “η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης, η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων τους, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή της Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας και ο σεβασμός της αξίας του Ανθρώπου καθώς και η προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας”.

“Αυτοί είναι κανόνες τους οποίους θέτει το Σύνταγμα. Και καθένας ο οποίος αναλαμβάνει αυτή την μεγάλη αποστολή λειτουργίας τέτοιων ΜΜΕ – γιατί είναι μεγάλη αποστολή, δεν είναι μόνο μία επιχείρηση – θέλω να πιστεύω ότι θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων”, επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Τι λέτε κύριε Πρόεδρε; Είναι απαράδεκτο να ακολουθείτε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Παππά και να μη βρίσκετε μια λέξη για το πραξικόπημα της κυβέρνησης η οποία κλείνει κανάλια επειδή έτσι επιθυμεί και αφήνει οικογένειες στον αέρα. Δεν είναι ο Πρόεδρος θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και των ίσων δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων;

Λυπούμαστε πολύ να βλέπουμε να μένει… Παυλόπουλος, παγωμένος και ανήμπορος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ως πότε θα ξεπληρώνει τα γραμμάτια στον Τσίπρα;