Έμεινε από αφήγημα και προσπαθεί να διχάσει τον λαό – Καμία ψήφος χαμένη!
25/06/2017 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έμεινε από αφήγημα και προσπαθεί να διχάσει τον λαό – Καμία ψήφος χαμένη!

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Ο Τσίπρας και το καραβάνι της ντροπής βλέπουν ότι καταρρέουν και καταφεύγουν στο μοναδικό όπλο που τους απομένει μπας και διασωθούν. Κάνουν ξεκάθαρο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ μπας και τσιμπήσουν και συνεργαστούν, και πριν και μετά τις εκλογές. Ο πρωθυπουργός, αντιλαμβανόμενος ότι ο Καμμένος του γίνεται βαρίδι κάνει αυτό που πρόσφατα γράψαμε στο Antinews. Προχωρά στο δίλημμα του παρελθόντος, δηλαδή «εμείς ή δεξιά». Διαχωρίζει ξανά την Ελλάδα, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, βάζοντας από τη μια μεριά της όχθης το χώρο του κέντρου (που θεωρεί κτήμα του), μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τις λοιπές «προοδευτικές» δυνάμεις και από την άλλη τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠΑΣΟΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των Μνημονίων», σχολίασε ο Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.

«Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί», υποστήριξε ο ίδιος.

Κάλεσε, μάλιστα, την Φώφη Γεννηματά να τοποθετηθεί σχετικά με την ατζέντα Μητσοτάκη, ώστε «να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου».

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Η άβυσσος είναι η ΝΔ και οι υπόλοιποι απέναντι σε στυλ από τη δεκαετία του ’80 «ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει δεξιά».

Αυτό είναι το χαρτί που θα παίξει ο Τσίπρας από εδώ και στο εξής αδειάζοντας το φιλαράκι του τον Καμμένο ο οποίος βεβαίως δεν κάνει τίποτε γι’ αυτό γιατί «που θα ξαναβρώ ελικόπτερα να πετάω, κόκκινα χαλιά και χιλιάδες στραταίους να υπηρετούν εμένα τον ακομβίωτο στρατηγό»;

Ευτυχώς ή δυστυχώς που η Φώφη δεν τσίμπησε τόσο εύκολα, αλλά… ποτέ δεν ξέρεις. «Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα, το μοντέλο αυτό -όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση- έχει αποτύχει», τόνισε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

Είναι φανερό όμως το σχέδιο του Τσίπρα με το οποίο θα πάει στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν τις κάνει. Θεωρώντας ότι ο Κυριάκος δεν θα πιάσει αυτοδυναμία, στήνει σκηνικό «ενοποίησης» της… προοδευτικής παράταξης ενάντια στον… μπαμπούλα της δεξιάς. Ευτυχώς τα κολπάκια αυτά δεν περνάνε εύκολα στον κόσμο όσο κι αν οι διάφοροι Πολάκηδες πασχίζουν να χωρίσουν τη χώρα σε γαλάζια και κόκκινα καφενεία.

Όμως, η πρόκληση από τον Τσίπρα, η προσπάθειά του να βρει χρήσιμους ηλίθιους, όπως έκανε με την περίπτωση των ΑΝΕΛ είναι καλοδεχούμενη από τη ΝΔ. Οι επόμενες εκλογές θα είναι πολωτικές και θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Ο κόσμος έχει καταλάβει που το πάει ο Τσίπρας. Να στήσει τη νέα… πασοκαρία επιδιώκει και μιμείται όσο καλύτερα μπορεί τον ιδρυτή της, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γι’ αυτό και λέμε ότι καμιά ψήφος της κεντροδεξιάς δεν πρέπει να πάει χαμένη. Όσο κι αν προσπαθούν οι Συριζαίοι και οι ομοτράπεζοί τους, οι πονηροί δεξιούληδες, να βαφτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ το «καλό παιδί της πολιτικής» και τη ΝΔ τον «μπαμπούλα» που έρχεται από το παρελθόν, δεν θα τα καταφέρουν.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι το κόλπο του Τσίπρα να ξανα-αναστήσει το ΠΑΣΟΚ με αυτόν ηγέτη δεν πρέπει να περάσει. Αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και οι μιμητές τους δεν μπορούν να είναι εγγυητές του μέλλοντος της πατρίδας μας.