«Εκτροφείο» υποψηφίων βουλευτών η Συγγρού
27/07/2016 15:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Εκτροφείο» υποψηφίων βουλευτών η Συγγρού

Προ ημερών η ηγεσία της Ν.Δ. έσπευσε, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου να κλείσει το θέμα με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και να σταματήσει, όσο είναι εφικτό, τη σχετική φημολογία και συζήτηση.

«Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ονόματα νέων υποψηφίων στις λίστες της Ν.Δ., πρώτα απ’ όλα είναι άκαιρα»είπε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων το μεσημέρι της προηγούμενης Δευτέρας ο Γ. Κουμουτσάκος και έστειλε μήνυμα κατ’ εντολή της ηγεσίας:«Θα υπάρξει αξιολόγηση και τα κριτήρια επιλογής θα είναι πολύ αυστηρά και πρακτικές αυτοπροβολής και βεβαιότητες συμμετοχής αξιολογούνται αρνητικά».

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική, καθώς τα περισσότερα ονόματα που δημοσιεύονται σε εφημερίδες και ιστοσελίδες είναι κατευθυνόμενα από τη Συγγρού, ενώ προκαλεί και γέλιο το γεγονός ότι πολλές φορές δεν αλλάζει η σειρά των ονομάτων που δημοσιεύονται.

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει από το ίδιο το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά του κόμματος, τόσοι πολλοί συνεργάτες του έχουν πάρει το «πράσινο φως» για να μπουν στη μάχη του σταυρού και ήδη έχουν ξεκινήσει τον αγώνα τους, θέλοντας να προλάβουν άλλους υποψηφίους και να κερδίσουν έδαφος, χρησιμοποιώντας και τη θέση τους.

Ας πάρουμε όμως κάποια βασικά ονόματα από το περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη που θα δοκιμάσουν τις τύχες τους στην πολιτική:

*Ο σύμβουλος επί της στρατηγικής, Τάκης Θεοδωρικάκος είναι πολύ πιθανόν να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

*Ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, κουμπάρος του και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Μπεκίρης θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.

*Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ., ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης θα είναι υποψήφιος στην Καβάλα, απ’ όπου και κατάγεται.

*Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, ο Γιάννης Οικονόμου (πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στέλεχος στον κρατικό μηχανισμό επί κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και με θητεία στο ΔΗΣΥ, το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη) θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών.

*Ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών.

*Ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, Νίκος Κωστόπουλος θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στη Β΄ Αθηνών.

* Ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κώστας Κυρανάκης θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών.

* Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ. στη Βουλή, Σπύρος Καπράλος θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα.

*Ο σύμβουλος του Κυρ. Μητσοτάκη για την επιχειρηματικότητα, ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στο κόμμα της Ν.Δ….