«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»
10/04/2019 16:34
Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»

Ο Δημήτρης Κούβελας είναι φίλος μου από το 1990. Γνωρίζω το ήθος, τον χαρακτήρα και τις αρχές του. Και την ευπρέπεια του πολιτικού του λόγου. Ουδέποτε θα χρησιμοποιούσε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα και αν τον εξόργιζαν τα λεγόμενα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης.

Η αλήθεια είναι ότι η κα Χατζηγεωργίου είναι εκείνη που πραγματικά προκάλεσε και προσέβαλε το ακροατήριό της.

Εκλήθη να μιλήσει σε μία εκδήλωση τιμής για το ‘Ίδρυμα Παπαγεωργίου και για την οικογένεια που έκανε μία μοναδική προσφορά προς το λαό της Θεσσαλονίκης, με την κατασκευή και λειτουργία ενός πρότυπου Νοσοκομείου.

Και αντί ν’ αναφερθεί στο έργο του Ιδρύματος και του Νοσοκομείου, άρχισε να λοιδωρεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι κατέστρεψαν την υγεία και επαινούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Είναι προφανές ότι δεν γνώριζε, αλλά ούτε φρόντισε να μάθει ότι ήταν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την περίοδο 1990 – 93, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία Παπαγεωργίου, πέρασε νόμο με συμφωνία όλων των Κομμάτων, και συνεργάστηκε αρμονικά για την κατασκευή του Νοσοκομείου.

Όταν, λοιπόν, άκουσε την εύλογη απορία του Δημήτρη, «για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;» αντί ν’ αρπάξει την ευκαιρία και να μιλήσει για το Νοσοκομείο, έκανε τάχαμου πως θίχθηκε και προκλητικά. Μικρόψυχη και θρασύτατη.
Όποιος δεί το βίντεο θα διαπιστώσει ότι στην αίθουσα η κατάσταση ήταν ήρεμη και δεν δικαιολογούσε την αποχώρηση της υφυπουργού.

Δυστυχώς, δεν έμεινε εκεί. Έβγαλε στη συνέχεια και μια ανακοίνωση, μνημείο χυδαιότητας και ύβρεων, για να δικαιολογήσει την αχαρακτήριστη στάση της. Το κόμμα που συνεργάστηκε με την ΧΑ για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, η κυβέρνηση που εξέλεξε μαζί με την ΧΑ την κα Θάνου Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Κυβέρνηση που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τη δίκη της ΧΑ, καθυβρίζει όποιον διαφωνεί μαζί της επειδή δεν αντέχει την κριτική και τον διάλογο.

Καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές τέτοιες συμπεριφορές των κυβερνητικών στελεχών θα εντείνονται. Δεν αντέχουν την κριτική, έχουν πανικοβληθεί στην ιδέα της επερχόμενης ήττας και αναζητούν σωσίβιο στις προκλήσεις και τις ύβρεις των αντιπάλων τους. «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν».