Εισαγγελέα για Πολάκη και ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Α. Γεωργιάδης
17/04/2016 13:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εισαγγελέα για Πολάκη και ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Α. Γεωργιάδης

Να παρέμβει ο εισαγγελέας για συγκεκριμένες πρακτικές του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα "Βήμα" που κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στους πίνακες των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

"Η περίπτωση υπουργού ο οποίος με αριθμό πρωτοκόλλου παίρνει τους φακέλους και επιλέγει ποιούς θα διορίζει, χρήζει εισαγγελικής παρέμβασης" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το skai.gr.

Σημειώνεται ότι, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα του Βήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει υποπέσει σε τρία "φάουλ" στη συγκεκριμένη υπόθεση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:

- Ο Πολάκης ζήτησε με επίσημα έγγραφα και πήρε τους φακέλους με τα πρωτότυπα των αιτήσεων και των δικαιολογητικών.

- Έστειλε με το υπηρεσιακό του email τους πίνακες προς ανάρτηση.

- Οι πίνακες έχουν δημιουργηθεί και έχουν επεξεργαστεί από μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ήδη έχουν γίνει 52 ενστάσεις από ιατρούς που επελέγησαν από την επιτροπή και "κόπηκαν" από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σύνολο 72 θέσεων.

"Ο κ. Πολάκης είναι βαρύμαγκας και πολλά βαρύς εκεί που τον παίρνει και εκεί που δεν τον παίρνει είναι κότα λειράτη", φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον κ. Πολάκη να απαντήσει σε όσα του προσάπτονται. "Μην τον βλέπετε με τα μούσια που το παίζει Άγγλος. Ψήφισε το "ΟΧΙ" και αμέσως μετά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στα μνημόνια", συμπλήρωσε.

imerisia.gr