Είναι εδώ ο ηγέτης μας ή να βγάλουμε silver alert;
19/11/2017 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Είναι εδώ ο ηγέτης μας ή να βγάλουμε silver alert;

Πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν τις τελευταίες ημέρες; Ο κ. Τσίπρας συμμετείχε στο εθνικό πένθος τριών ημερών που ο ίδιος κήρυξε για τα θύματα αυτής της τραγωδίας;

Εύλογο ερώτημα αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες χώρες, ακόμη και μια μικρότερη τραγωδία αντιμετωπίζεται από τους κυβερνώντες με πολύ σοβαρότερο τρόπο. Αναβάλλονται προγραμματισμένα ταξίδια κι εκδηλώσεις, επιστρέφουν πρωθυπουργοί και υπουργοί από επίσημες επισκέψεις σε άλλες χώρες, ξημεροβραδιάζεται ο αρχηγός του κράτους στα κέντρα επιχειρήσεων, συντονίζει, δίνει εντολές ή ακόμη και βοηθά με όποιες δυνάμεις και γνώσεις μπορεί να έχει. Άπειρα τα παραδείγματα ηγετών που ξέρουν πότε να αντιδρούν με βάση το λαϊκό αίσθημα, το συμφέρον της πατρίδας, τις ανάγκες της χώρας.

Αλλά ο δικός μας ηγέτης, «το καλό παιδί της διπλανής πόρτας», όπως λένε για τον Τσίπρα τι έκανε; Είχαμε αρχικά 15 νεκρούς και καταστροφές, έβγαλε ένα διάγγελμα για τα μάτια του κόσμου, έκανε κι ένα τριήμερο πένθος και σηκώθηκε κι έφυγε. Και τι ήταν το τριήμερο πένθος για την κυβέρνηση; Μεσίστιες οι σημαίες, η Ρένα Δούρου να κάνει τραγικές εμφανίσεις, ο Καραμέρος με στολή εκστρατείας και ορισμένοι ανόητοι συριζαίοι βουλευτές να βγαίνουν προκλητικοί στα κανάλια και να κατηγορούν τα προηγούμενα 40 χρόνια κι όχι να αναζητούν και τις δικές τους ευθύνες. Άλλωστε, κάτι σαν κι αυτούς βγαίνουν και διαμαρτύρονται αν το κράτος πάει και κατεδαφίσει κανένα σπίτι… της λαϊκής οικογένειας. Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Τριήμερο πένθος και για την Κεντροαριστερά καθώς «βουβάθηκαν» οι εκλογές, η Φώφη γλίτωσε τον εξευτελισμό και όλα καλά για τα γνωστά, παλαιοκομματικά συστηματάκια.

Είδατε κάπου αλλού να έχουμε πένθος στο κράτος και την κυβέρνηση, πέρα από το αίσθημα λύπης όλων των Ελλήνων;

Παντελής απουσία κι ένας πρωθυπουργός που πήρε το αεροπλάνο μαζί με την… καλλίπυγο Έφη Αχτσιόγλου, πήγε στο Γκέτεμποργκ, μίλησε αδιάφορα σε ένα συνέδριο, ανήγαγε μια εθνική τραγωδία με τεράστιες ευθύνες όλων σε ζήτημα χρηματοδότησης από την ΕΕ και όλα μια χαρά. Σα να μη συνέβη τίποτε, είδαμε και να βγάζει και φωτογραφίες αλλά αγνοούμε αν επέστρεψε. Ρωτάμε το Μαξίμου; Είναι εδώ ο ηγέτης μας ή να βγάλουμεsilveralert; Ανησυχούμε γιατί σε κάθε τραγωδία ο Τσίπρας παθαίνει αλλεργία. Δεν το μπορεί ο κακόμοιρος, δεν αντέχουν οι πλάτες του το βάρος των αποφάσεων.

Είναι για πιο εύκολα πράγματα, όπως π.χ. να μοιράσει πεντοχίλιαρα για να κλείσει στόματα, όπως έκανε και ο φίλος του ο Καραμανλής πριν από μερικά χρόνια. Όμως, αυτά τα κόλπα του Μαυρογιαλούρου δεν κρατάνε πολύ. Σύντομα έρχονται τα φάσκελα και τότε έρχεται και η Νέμεσις. Αν ο κ. πρωθυπουργός θεωρεί ότι υπηρέτησε από τη μακρινή Σουηδία την πατρίδα του αυτή την κρίσιμη ώρα τότε με γεια του με χαρά του κι άξιος ο μισθός του. Ασφαλώς δεν θα προσέφερε τίποτε αν φόραγε μια νιτσεράδα και γυρνοβόλαγε μέσα στις λάσπες, αλλά είχε τουλάχιστον την ηθική υποχρέωση να μείνει στην Ελλάδα και να βοηθήσει. Το καθήκον που πρέπει να αισθάνεται ένας πρωθυπουργός όταν συμβαίνει μια τέτοια τραγωδία. Και δεν το έκανε.

Να είστε σίγουροι ότι θα πληρώσει το τίμημα που του αξίζει. Σύντομα θα κηρύξει το δικό του πολιτικό πένθος με τη σφραγίδα των Ελλήνων πολιτών.