Ειδική επιστημονική επιτροπή για την τραγωδία στη δυτική Αττική συγκροτεί η Ν.Δ.
16/11/2017 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ειδική επιστημονική επιτροπή για την τραγωδία στη δυτική Αττική συγκροτεί η Ν.Δ.

Στη συγκρότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της τα αίτια της καταστροφής στη δυτική Αττική, προχωρά η Νέα Δημοκρατία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε μέσω δήλωσής του την οδύνη του για τη μεγάλη τραγωδία και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

"Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται από μία πρωτοφανή τραγωδία στη Δυτική Αττική. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για αυτή τη μεγάλη τραγωδία, τα συλλυπητήριά μου στους συγγενείς των θυμάτων, την συμπαράστασή μου σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι και σήμερα δοκιμάζονται και θα δοκιμάζονται για αρκετές ακόμη μέρες. Και βέβαια να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία για την αυτοθυσία με την οποία για άλλη μια φορά παρενέβησαν σε μια μεγάλη κρίση", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως δεν είναι τώρα η ώρα για την απόδοση ευθυνών. "Εξ’ ορισμού την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα η Κυβέρνηση, η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια κρίση. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι στη Δυτική Αθήνα, στη Δυτική Αττική - είναι μια περιοχή την οποία και εγώ προσωπικά γνωρίζω καλά- έχουν συντελεστεί διαχρονικά μια σειρά από εγκλήματα. Άναρχη δόμηση, μπαζώματα ρεμάτων, πλήρης έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Έχω ήδη ζητήσει και προχωράμε στη Νέα Δημοκρατία τη συγκρότηση μιας ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και κυρίως θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις.

Αυτό περιμένει κανείς από ένα υπεύθυνο και σοβαρό Κόμμα. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην Κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα το κάνω όμως, γιατί αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο έμπρακτα ότι σε πείσμα όλων όσων θέλουν να ισχυριστούν το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι το ίδιο", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

capital.gr