Εγκαινίασε τον TAP για να… (ξανα)σκίσει τα μνημόνια!
17/05/2016 16:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εγκαινίασε τον TAP για να… (ξανα)σκίσει τα μνημόνια!

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, λέει ο πάνσοφος λαός και ταιριάζει γάντι για την περίπτωση του Τσίπρα, που προσπαθεί να το παίξει μάγκας με ξένες πλάτες και κυρίως ξαναρχίζοντας τη δημαγωγία και το μοίρασμα υποσχέσεων εν είδη ακάλυπτων επιταγών.

Και τι δεν ακούσαμε σήμερα από τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP. Αλλά το κυριότερο είναι ότι άρχισε να τάζει αναπτυξιακούς λαγούς με πετραχήλια και συνέδεσε τα εγκαίνια του TAP με το …σκίσιμο των μνημονίων, τη στιγμή που υπέγραψε το τέταρτο και αέναο μνημόνιο με τον πρόσθετο κόφτη.

Είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας: «Η συμφωνία του Eurogroup θα προβλέπει μείωση των δαπανών για την εξυπηρέτηση του χρέους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης η αστάθεια και η αβεβαιότητα φεύγουν οριστικά και έτσι λειτουργούν προωθητικά για την ταχύτερη έξοδο από την περίοδο των μνημονίων. Αυτή τη νέα εποχή σηματοδοτούμε με τα εγκαίνια του TAP».

Βέβαια ο Τσίπρας παρά το γεγονός ότι κάνει μια ακόμα κωλοτούμπα στο θέμα του TAP δεν είχε ούτε τη μεγαλοψυχία να αναγνωρίσει την προετοιμασία του εδάφους για τη σημερινή εξέλιξη με τον αγωγό φυσικού αερίου στην προηγούμενη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Περίσσεψαν όμως από την πλευρά του Τσίπρα οι μεγαλοστομίες ότι περίπου η Ελλάδα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα γίνει περίπου ένας επίγειος αναπτυξιακός παράδεισος και εξαιτίας του TAP.

Όπως πάντα ο ίδιος αδιόρθωτος και δημαγωγός Τσίπρας. Στα λόγια πάντα θα σκίζει τα μνημόνια και θα θέλει την ανάπτυξη. Αλλά όλα κρίνονται στην πράξη, οπότε καλό θα είναι να θυμάται και το άλλο ρητό που λέει ο λαός: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες...