Δύσκολη η προεκλογική μάχη είπε ο Τσίπρας- Επιτέθηκε σε Μητσοτάκη και Βενιζέλο
13/04/2019 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύσκολη η προεκλογική μάχη είπε ο Τσίπρας- Επιτέθηκε σε Μητσοτάκη και Βενιζέλο

Για δύσκολη προεκλογική μάχη αλλά και "ωραία" μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινής εκλογικής Επιτροπής ΣΥΤΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει εν όψει των ευρωεκλογών ( με μόλις πέντε θέσεις κενές στο ευρωψηφοδέλτιο).

Ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με άλλες ομιλίες του έμπλεες ενθουσιασμού, εμφανίστηκε εξόχως αγχωμένος για την εκλογική επίδοση της "προοδευτικής συμμαχίας" στις (ευρω)κάλπες και ζήτησε από τα μέλη της να κηρύξουν την "αλήθεια" της διακυβέρνησης και των κυβερνητικών "επιτευγμάτων" απ άκρου σε άκρο της Επικράτειας ( εξαίροντας ταυτόχρονα και την αποτελεσματικότητα του διαδικτύου).

Στο πλαίσιο αυτό, επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ ως συνηθίζει αλλά των πυρών του δεν διέλαθε ούτε ο Ευ. Βενιζέλος, Κ. Σημίτης και Γ. Στουρνάρας.

Εγκάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους για "ρεβανσισμό" αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ( χωρίς να την κατονομάσει μιλώντας για "σκάνδαλο φαρμάκου) , μέμφθηκε τον Ευ. Βενιζέλο ότι έχει την εξαιρετική ικανότητα να επιχειρηματολογεί πειστικά για ένα ζήτημα και το αντίθετό του συγχρόνως ( με αφορμή το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών) και διερωτήθηκε εάν η "γραμμή του κ, Μητσοτάκη για την Novartis είναι η παραγραφή".

Επανέλαβε παράλληλα τις πάγιες εγκλήσεις του για τις "Κασσάνδες" της ελληνικής οικονομίας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές πέραν του προέδρου της Ν.Δ και τον Γιάννη Στουρνάρα- Κώστα Σημίτη που υποστήριζαν την προληπτική γραμμή στήριξης.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με φωτεινά χρώματα την παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ( "υπογραμμίζοντας" ότι χθες το δεκαετές ομόλογο έπιασε ιστορικό χαμηλό 3,9%) και διατράνωσε ότι η κυβέρνησή του έκανε αυτό που υποσχέθηκε το 2015, όταν υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο: Έξοδος από το μνημόνιο με την κοινωνία όρθια.

Σε ό,τι αφορά την Ν.Δ, επανέλαβε την πάγια ρητορική του ότι εκπροσωπεί τις οικονομικές ελίτ, στηρίζοντας αντικοινωνικές και αντεργατικές θέσεις.

Σταχυολογώντας την ομιλία του, είπε για:

Novartis- Παραγραφή

Το να σεβόμαστε την δικαιοσύνη δεν είναι α λα καρτ, όταν μας συμφέρουν οι αποφάσεις να λέμε σεβαστείτε τη αλλά όταν δεν την ευνοούν να λέμε "θα πάμε αίμα τους δικαστές".


Εμείς δικαστές δεν είμαστε. όταν βρεθήκαμε μπροστά σε αυτή την υπόθεση, την επιστρέψαμε στους φυσικούς δικαστές και όχι να στήσουμε λαικά δικαστήρια όπως μας απειλούν αυτοί ο΄τι θα μας κάνουν αν επιστρέψουν στην εξουσία. Μεγαλύτερος ρεβανσισμός δεν υπάρχει.

Σκάνδαλο φαρμάκου υπάρχει. όταν το 2011 που έκοβαν τις συντάξεις στο όνομα του ελλείμματος, τότε ένα μέλος της επιτροπής φαρμάκου στέλνει έγγραφο στον υπουργό και του λέει ότι το δελτίο δαπάνης επιβαρύνει τον προυπολογισμό κατά μισό δις.

Οι πολίτες που μας βλέπουν ζητάνε ένα πράγμα: ο ελληνικός λαός διψάει για δικαιοσύνη. Αν από την δική μας πλευρά η εκλογική μας μάχη είναι δικαιοσύνης, για τους αντιπάλους μας είναι μάχη παραγραφής. το βασικό τους επιχείρημα είναι αυτό της παραγραφής.

Στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αναδείξαμε ως μείζον θέμα αυτό της αλλαγής του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει θέμα ερμηνείας του άρθρου, βάλαμε μια ερμηνευτική δήλωση. όλως παραδόξως ενώ Ν.Δ έλεγαν βεβαίως θα το ψηφίσουμε, στα μουλωχτά, φρόντισαν να μην ψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση. τους κατήγγειλα ότι το κάνουν επίτηδες για την Νοβαρτις και με το που βγαίνει το πόρισμα, Βενιζέλος και Αθανασίου, αυτοαποκαλύπτονται.

Ο κ. Βενιζέλος, έχει εξαιρετικές ικανότητες να πείθει και να επιχειρηματολογεί για το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα.
Ποιον Βενιζέλο να πιστέψουμε αυτόν που έγραφε το 2011 ότι το άρθρο 86 δεν παρεμποδίζει την δικαιοσύνη να διερευνήσει την δωροδοκία ή τον σημερινό;

Η γραμμή του κ. Μητσοτάκη είναι η γραμμή της παραγραφής;
Μητσοτάκη

Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είναι ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα.
Απ τη μέρα που έγινε αρχηγός διαρκώς καταστροφολογεί. Έβλεπε συνέχεια την καταστροφή της Οικονομίας λόγω της αλόγιστης διαχείρθσης του ΣΥΡΙΖΑ. και λέει ότι διαλύθηκε η μεσαία τάξη. όταν συνέτριψαν την κοινωνία με φόρους 65δις ευρω από το 2010-2014

Μιλάει διαρκώς για το 4ο μνημονιο, όταν πήραμε συμφωνία διεξόδου και ανάσας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Έκανε σημαία του την πολυπόθητη για αυτόν περικοπή των συντάξεων. Ακόμα και όταν διαψεύστηκε, συνέχισε τα ψέματα περί 4ου μνημονίου. λέγοντας ότι η Ελλάδα ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να επιστρέψει στις αγορές. και τι έκανε; προεξοφλούσε με τις άλλες Κασσάνδρες, τον Στουρνάρα και τον Σημίτη, την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Αν υπήρχε νόμπελ άστοχων προβλέψεων για την οικονομία θα το έπαιρνε ο κ. Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε για να τον ακούσει ο ΣΕΒ ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πισωγυρίσματα στα εργασιακά, έχοντας προτείνει την απόλυτη απελευθέρωση των απολύσεων. ήθελε να πει ότι πισωγύρισμα είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πισωγύρισμα για αυτόν είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα είπε αυτά την ημέρα που το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ιστορική αλλαγή: Μπαίνει τέλος στις καταχρηστικές απολύσεις. Απαιτείται πλέον βάσιμος λόγος για απόλυση.
Το μόνο πισωγύρισμα που θα αποτραπεί είναι η επιστροφή της δεξιάς και των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων.

Εκλογική μάχη

Εμείς δεν υπάρχουμε για να κάνουμε πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες, σε στούντιο αλλά σε επαφή με τον λαό.
ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος γιατί απέναντί μας έχουμε έναν τοξικό συνασπισμό: των κυκλωμάτων, των τριγώνων που θέλουν να ξεθεμελιώσουν όσα έχουμε καταφέρει ως τώρα και να γυρίσουν την χώρα πίσω στις ίδιες μεθόδους και σκοτεινές διαδρομές.

το ποιοι είναι το ξέρουμε: ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ με την ακραία δεξιά στροφή της και όλοι οι χορηγοι του που έχουν μετατρέψει τα παρασιτικά καναλια και της εφημερίδας τους σε εργοστάσια παραγωγής τοξική προπαγάνδας και πολλές φορές ψεύτικων ειδήσεων.
Χθες όμως οι δεκαετείς αποδόσεις των ομολόγων έπιασαν ιστορικό χαμηλό: 3,9%. Η ελληνική οικονομία δηλαδή δανείζεται φθηνότερα από ποτέ.

Εκλογές κερδίζεις όταν μπορείς να κερδίσεις την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων. Πρέπει να διώξουμε τον φόβο και το τοξικό κλίμα που δημιουργούν οι αντίπαλοί μας.
Οι μεγάλες ανατροπές έγιναν με το διαδίκτυο που διαμορφώνει αδιαμεσολάβητους όρους επικοινωνίας.

Απολογισμός

Είπαμε στον ελληνικό λαό το 15 ότι θα ματώσουμε αλλά θα βγάλουμε την οικονομία οριστικά από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. και την δέσμευση αυτή την τηρήσαμε.

Να αναλογιστούμε τι μας παρέδωσαν Σαμαράς- Βενιζέλος με τον Μητσοτάκη που ήταν κορυφαίος υπουργός στην Κυβέρνηση τους. Ακόμα και σήμερα μας λένε ότι έχουμε 4ο μνημόνιο και ότι εμείς είμαστε αυτοί που φέραμε την καταστροφή.

Πηγή: capital.gr