Δριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για τον στρατιωτικό: Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν
08/01/2018 18:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δριμύ κατηγορώ της αντιπολίτευσης στον Τσίπρα για τον στρατιωτικό: Μόνο τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, για την απόφαση της να προσβάλλει τη δευτεροβάθμια απόφαση της επιτροπής ασύλου για τον Τούρκο στρατιωτικό.

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σταματήσει τις παρεμβάσεις σε ανεξάρτητα όργανα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως η δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου έκρινε πως οι οκτώ στρατιωτικοί δεν είχαν σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, και υπενθυμίζει την προγενέστερη απόφαση του Άρειου Πάγου ότι οι οκτώ δεν επιτρέπεται να εκδοθούν στη γείτονα.

Οι μόνοι που πανηγυρίζουν πλέον με τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καταλήγει αιχμηρά η ανακοίνωσή της ΝΔ.

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για αναστολή της χορήγησης ασύλου του τούρκου αξιωματικού, ήταν αυτή που ήθελε τόσο η ελληνική κυβέρνηση, που κατέθεσε τη σχετική αίτηση ακύρωσης, όσο και η κυβέρνηση της Τουρκίας», σχολίασε από την πλευρά του το ΚΚΕ. Προσθέτει αιχμηρά πως η εξέλιξη αυτή «δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τυχόν μεθοδεύσεις και συμφωνίες» της κυβέρνησης με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κυβέρνηση υιοθετώντας την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς, πέτυχε μέσω της αίτησης ακύρωσης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να «παγώσει» τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέφυγε στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι και επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως λειτουργεί σαν εντολοδόχος του Τούρκου προέδρου: «Ο κ. Ερντογάν σίγουρα πρέπει να αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Το ταξίδι του απέδωσε. Η ελληνική κυβέρνηση λειτούργησε ως εντολοδόχος του. Πρόκειται για ύψιστη εθνική ντροπή. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της όταν γίνει η οριστική κρίση της υπόθεσης».

eleftherostypos.gr