Δωράκια αυτοϋπονόμευσης σε πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ
30/01/2016 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δωράκια αυτοϋπονόμευσης σε πολιτικούς αντιπάλους δεν δίνονται ποτέ

Όπως είχαμε επισημάνει πρόσφατα, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλη επιλογή από τη σύγκρουση με τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συνεννόηση με ανθρώπους που κατέστρεψαν τη χώρα μέσα σε 12 μήνες, που γύρισαν την οικονομία πέντε χρόνια πίσω, που είχαν εκπονήσει ακόμη και σχέδιο εξόδου από το ευρώ, «ντου» στο Νομισματοκοπείο και παρέμβαση του στρατού.

Πώς να υπάρξει συνεννόηση επομένως με αυτούς τους άθλιους ψευτοαριστερούς οι οποίοι κάθε μέρα που περνά κάνουν όλο και μεγαλύτερη ζημιά;

Είχαμε πει ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος θα κριθούν από τον τρόπο που θα ασκήσουν αντιπολίτευση, από την πίεση που θα βάλουν στην κυβέρνηση, από τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν αυτή την πολιτική. Είχαμε γράψει ότι η νέα ΝΔ δεν μπορεί να ξεχάσει ό,τι έκανε στο παρελθόν, όσα καλά έγιναν και όσες προσπάθειες για να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.

Όμως, θα κριθεί και στο κομμάτι της σύνθεσης των απόψεων, αλλά με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πατρίδας. Όταν η χώρα κινδυνεύει σε όλα τα επίπεδα μια σοβαρή αντιπολίτευση κάνει αφενός ό,τι είναι δυνατόν για να πέσει αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση και αφετέρου καταθέτει προτάσεις που θα δείχνουν ότι υπάρχει μια διαφορετική έξοδος από το χάος. Αν γίνουν όλα ένας πολιτικός τραχανάς που τον ανακατεύουμε κάθε φορά, ρίχνουμε μέσα δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς και περιμένουμε να βγει σωστή η συνταγή, τότε ζήτω που καήκαμε.

Υπ’ αυτή την έννοια, με μόνη στρατηγική λοιπόν να πέσει αυτή η κακή κυβέρνηση, όποτε κι αν αυτό συμβεί (αλλά το ταχύτερο για να γλιτώσουμε τα χειρότερα), η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη να κυβερνήσει με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν δεν έχει εναλλακτική πρόταση τότε γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ. Με όσα έχει κάνει πιο… δεξιό κόμμα από τη ΝΔ είναι. Ο Κυριάκος επομένως δεν μπορεί να πέσει στην παγίδα της δήθεν συνεννόησης τώρα που το καράβι της Αριστεράς βουλιάζει. Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοούσε ο κ. Μητσοτάκης όταν μιλώντας στην εκδήλωση του Εconomist «The world in 2016-Gala Dinner» στην Αθήνα τόνισε πως η ΝΔ θα στηρίξει κάθε σωστή κίνηση της κυβέρνησης αλλά θα είναι και σκληρή εκεί που διαφωνεί.

Ανέφερε επίσης ότι δεν πιστεύει πως κάτω από τις παρούσες συνθήκες μία οικουμενική κυβέρνηση θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη λύση για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως υπάρχουν θέματα των μεταρρυθμίσεων που είναι σε εκκρεμότητα και μετέφερε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων να τραβήξει περισσότερο από όσο περιμέναμε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος του είναι να απομακρυνθεί η χώρα από τον λαϊκισμό και δήλωσε πως η ΝΔ θα στηρίξει κάθε σωστή κίνηση της κυβέρνησης αλλά θα είναι και σκληρή εκεί που διαφωνεί. Όπως είπε η σημερινή κυβέρνηση δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις όμως σε ζητήματα όπως το θέμα της μετανάστευσης επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα κοινό μέτωπο. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση υποτίμησε το θέμα αυτό τους πρώτους μήνες διακυβέρνησής της και πλέον έχει αναλάβει , όπως είπε, συγκεκριμένες δεσμεύσεις τις οποίες και πρέπει να υλοποιήσει.

Τι λέει λοιπόν ο Κυριάκος; Κουλαμάρες κατά τη γνώμη μας, Μοιάζει μ’ εκείνους τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ που δήθεν έκαναν προτάσεις για συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τελικά ο μόνος που κυβερνούσε ήταν ο Ανδρέας και ο Σημίτης.

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο και πρέπει να συνδυαστούν δύο πράγματα με την ξαφνική «ομοψυχία» και «τάση συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ» που έπιασε ξαφνικά τον Κυριάκο.

Το πρώτο είναι ότι πυκνώνουν τα πηγαδάκια μεταξύ στενών συνεργατών του προέδρου της ΝΔ με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, πολύ θερμή ήταν η συνομιλία στη Βουλή του Γ. Κουμουτσάκου με τον Νίκο Παππά ή… Πάπα της ενημέρωσης που έχει το αλάθητο.

Το δεύτερο είναι ότι από τη Συγγρού έχουν αρχίσει να διαρρέουν ότι θα κρατήσουν «μετριοπαθή» στάση στο προσφυγικό και θα συμφωνήσουν με την κυβέρνηση σε βασικά σημεία. Μα για ποια μετριοπάθεια να μιλήσει κανείς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ των ανοικτών συνόρων και του μπάτε σκύλοι αλέστε ήταν αυτός που έφερε αυτή την κατάσταση. Αντί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει ευθύνες της κυβέρνησης, στελεχών όπως η κυρά Τασία ή ο Μουζάλας ή ο ίδιος ο Τσίπρας, λέει ότι θα συνεννοηθεί μαζί τους;

Και για να έχουμε καλό ερώτημα που μπορεί να τα βρουν; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ανοίξετε τα σύνορα, ρίξτε το φράγμα στον Έβρο, στείλτε μήνυμα στη Συρία ότι έχουμε μερικές χιλιάδες διαμερίσματα να τους φιλοξενήσουμε.

Η ΝΔ λέει (ή θα έπρεπε να λέει): Αυστηρός έλεγχος των ελληνικών συνόρων, συνεννόηση με τους εταίρους σε πραγματική βάση κι όχι στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει αβέρτα άσυλο. Που να βρουν κοινό τόπο λοιπόν; Και πώς να συνεργαστούν σε κάποια «σωστά που θα φέρει η κυβέρνηση», όπως είπε ο Μητοστάκης; Ποια είναι τα σωστά; Τι μπορεί να κάνει πατριωτικό ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρουμε αν είναι λάθος μας αλλά παρατηρείται στο χώρο της ΝΔ που στήνει ο κ. Μητσοτάκης μια χαλαρότητα, μια μετριοπάθεια, μια πολύ «βολική» για τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιση μείζονος σημασίας θεμάτων. Ίσως κάποιοι έχουν πείσει τον Κυριάκο ότι η στροφή στο κέντρο, η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους τελειωμένους Πασόκους, θα φέρει τη ΝΔ στην εξουσία. Μα χωρίς ιδεολογική καθαρότητα, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις που θα διαφέρουν από αυτές του Τσίπρα πώς θα πείσει η ΝΔ ότι είναι ένα διαφορετικό κόμμα; Αν θέλαμε κεντρώα τη ΝΔ τότε θα ψηφίζαμε Μεϊμαράκη να κάνουμε το χατίρι του Καραμανλή.

Προφανώς οι Νοεδημοκράτες περιμένουν μια ριζική ανατροπή στο κόμμα κι όχι τα λάθη του παρελθόντος. Δεν θέλουνε ανοίγματα στο παλαιό ΠΑΣΟΚ όπως αυτό που έκανε ο Κυριάκος στη Βουλή αναφερόμενος στον Γιαννίτση. Δεν θέλουνε να λέει ο αρχηγός τους ότι είναι έτοιμος για συγκυβερνήσεις.

Θέλουν μια ΝΔ που θα στέκεται μόνη της στην καταιγίδα και δε θα έχει ανάγκη κανένα πάτρονα. Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος το σχέδιο διεύρυνσης του Κυριάκου προς τα αριστερά. Αν πετύχει κάτι και γίνει πρωθυπουργός θα βλαστημά την ώρα που το έκανε γιατί ο θρίαμβός του θα είναι πρόσκαιρος. Όταν ο κόσμος ξέρει ότι έχεις την ίδια ατζέντα, πάει σ’ εκείνον που είναι πιο νέος και άφθαρτος. Ο Κυριάκος όσο να πεις, δεν είναι και μικρός, ούτε βγήκε από παρθενογένεση.

Ας κοιτάξουν λοιπόν εκείνοι που συμβουλεύουν τον πρόεδρο, για ανοίγματα προς τον Τσίπρα. Γιατί και θα κάνει μεγάλο κακό, αλλά και θα έχει χαθεί το πλεονέκτημα της ανανέωσης.

Ο Κυριάκος πρέπει να βροντοφωνάξει «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και να το αποδείξει κιόλας. Μπορεί;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. cummulus avatar
  cummulus 30/01/2016 19:07:45

  Εἶναι λίγος.

 2. Θόδωρος Hellados avatar
  Θόδωρος Hellados 30/01/2016 19:09:38

  Κυριάκο, άσε τα πασαλείμματα...

  Μην επαναλάβεις το λάθος με συγκυβερνήσεις και τέτοια.
  Ο κόσμος κατάλαβε πια..
  Στο χέρι σου είναι..
  Θα έχεις την "δύναμη ενός Έθνους"!
  Ανθρώπους να συμβουλευτείς, έχεις. Με απ' όλα όσα γίναν.

  Μπες μπροστά και οδήγα!

 3. Nick avatar
  Nick 30/01/2016 21:53:41

  Για ποιόν πολιτικό αντίπαλο μιλάτε ρε παιδιά; Ίδια πολιτική με την ΝΔ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 4. metoikos avatar
  metoikos 31/01/2016 14:18:28

  Κανείς λάθος: ο λαός δεν θέλει να στηρίξει πολιτικές παρατάξεις ούτε τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα. ο λαός θέλει δίκαιη και σταθερή πολιτική προς όφελος των Ελλήνων χωρίς εξαιρέσεις, πελατειοκρατία, ρουσφέτια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. μετά από τόσα χρόνια κομματοκρατία και τα δείνά του υπερβολικού χρέους που βαραίνει την χώρα πρέπει επιτελούς να κυβερνήσουν πολιτικοί που θέλουν το καλό της χώρας και όχι του κόμματος. γi αυτό τα υπερβολικά σχόλια περί ΝΔ η Συριζα η αριστερά δεξιά δεν οδηγούν πουθενά και είναι υπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.