Διπλά χαμένοι στο Σκοπιανό: Πόσο κόστισε η φιέστα στις Πρέσπες
03/07/2018 12:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διπλά χαμένοι στο Σκοπιανό: Πόσο κόστισε η φιέστα στις Πρέσπες

Διπλά… χαμένοι οι Έλληνες πολίτες από τη συμφωνία στο Σκοπιανό. Εκτός από τις υποχωρήσεις για την ονομασία, η κυβέρνηση μας «χρέωσε» και με 75.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι για την επικοινωνιακή κάλυψη της συμφωνίας που υπογράφηκε στις Πρέσπες.

Την «άρτια διοργάνωση της τελετής» ανέλαβε η Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στελέχη της οποίας είχαν μεταβεί στο χωριό Ψαράδες των Πρεσπών μία μέρα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, για να επιμεληθούν το τελετουργικό.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης υπέβαλε «τεκμηριωμένο αίτημα για την ανάγκη πραγματοποίησης δαπάνης, συνολικού ποσού 71.300 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για την Υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος στις Πρέσπες στις 17 Ιουνίου 2018». Η συγκεκριμένη δαπάνη καλύφθηκε από κωδικούς κονδυλίων «για δαπάνες προβολής εθνικών θεμάτων» του αρμόδιου υπουργείου.

Στο παραπάνω ποσό θα πρέπει να προστεθεί και δαπάνη ύψους 3.050,00 €, «προκειμένου η Υπηρεσία μας να καλύψει τη δαπάνη μίσθωσης δύο λεωφορείων (πενήντα και είκοσι θέσεων αντίστοιχα), καθώς και ενός μίνι βαν (εννέα θέσεων), κατόπιν προφορικής εντολής το Σάββατο 16/06/18, για τις μετακινήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ, μεταξύ της πρωτεύουσας του Δήμου Πρεσπών και προς το χωριό Ψαράδες, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ».

Πηγή:eleftherostypos.gr