Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 8,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών
20/05/2019 23:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα 8,5% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών

Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 31,7% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ, με το Κίνημα Αλλαγής να εξασφαλίζει την τρίτη θέση, με 8,7% και να ακολουθείται από το ΚΚΕ, με 6,7% και την "Χρυσή Αυγή", με 6,4%.

Στα κόμματα που δεν φαίνεται να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην Ευρωβουλή, ωστόσο καταγράφονται με ποσοστά άνω του 1%, η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει 2,6%, η Ελληνική Λύση 2,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,5%.

Rass Ποσοστά Κομμάτων

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση ποιο κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο στις ευρωεκλογές, ανεξαρτήτως των κομματικών προτιμήσεων του ψηφοφόρου, η ΝΔ προηγείται με 73,5%, έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών γνωμών για το πρόσωπό του, με 37,2%, ακολουθούμενος από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με 29,7%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος, με ποσοστό θετικών κρίσεων 27,7%.

Rass Δημοτικότητα Πολιτικών Αρχηγών

Οι ψηφοφόροι, εξάλλου, δηλώνουν ακόμη σε ποσοστό 80,1% ότι θα ψηφίσουν σίγουρα ή μάλλον σίγουρα το ίδιο κόμμα σε ευρωκάλπες και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Τα στοιχεία της έρευνας συνελέγησαν μεταξύ 15ης και 17ης Μαΐου.

Πηγή:capital.gr