Δημοσκόπηση ΚαπαResearch για "Έθνος": Προβάδισμα ΝΔ στις Ευρωεκλογές
10/02/2019 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση ΚαπαResearch για "Έθνος": Προβάδισμα ΝΔ στις Ευρωεκλογές

Στο 4,1% δείχνουν τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ τα ευρήματα της δημοσκόπησης για τις Ευρωεκλογές του Μάη, που διενήργησε η Κάπα Research για το "Έθνος της Κυριακής".

Η δημοσκόπηση δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 24,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2%, να ακολουθεί δηλαδή με διαφορά 4,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,1%, έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 5,5% και, μετά, το ΚΚΕ με 5%.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, εκτός από τα πέντε κόμματα που μπαίνουν στην Ευρωβουλή, οι μικρότεροι σχηματισμοί αθροίζουν το 7% στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, το 6% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και το 8% στα δεξιά της ΝΔ.

Είμαστε ακόμα σε βαθιά κρίση, λένε 6 στους 10

Την άποψη ότι "είμαστε ακόμα σε βαθικά οικονομική κρίση" διατυπώνει το 59% των ερωτηθέντων στην ίδια δημοσκόπηση, με μόλις το 15% να απαντά ότι τα χειρότερα πέρασαν και ένα 19% να "βλέπει" μικρή βελτίωση. Μάλιστα, το 63% προβλέπει ότι την επόμενη πενταετία η η κατάσταση η δική του και του νοικοκυριού του ή θα παραμείνει ίδια (31%) ή θα χειροτερέψει (32%).

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν επίσης πώς κρίνουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με 153 ψήφους, με το 63% να απαντά ότι την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και μόλις το 36% να εκφράζει διαφορετική άποψη.

Πηγή:capital.gr