Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτος με άνοδο ο Μπακογιάννης – Διαφορά 26,5 μονάδες από τον Γερουλάνο
03/05/2019 10:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτος με άνοδο ο Μπακογιάννης – Διαφορά 26,5 μονάδες από τον Γερουλάνο

Σταθερά πρώτος στην προτίμηση των πολιτών εμφανίζεται ο Κώστας Μπακογιάννης στην δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για τον Δήμο Αθηναίων, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Κώστας Μπακογιάννης εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 38,3% την ώρα που στην δεύτερη θέση είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 11,8%. Ακολουθούν ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με 10,6%, ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής με 8,6%, ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2%.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης της ALCO είναι πως η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη συγκεντρώνει την προτίμηση περισσότερων ψηφοφόρων απ΄ όσων δηλώνουν αθροιστικά ότι θα ψηφίσουν και τους τέσσερις επόμενους υποψήφιους που τον ακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Μπακογιάννης δεν εμφανίζεται, μόνο, σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις αλλά και με ποσοστό συνεχώς αυξανόμενο. Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, βρισκόταν στο 37% με την διαφορά από τον δεύτερο στις 24 μονάδες.

Η σημαντική και συνεχής ανοδική πορεία του Κώστα Μπακογιάννη γίνεται ακόμα πιο σαφής αν συγκριθούν οι αριθμοί με την πρώτη δημοσκόπηση της προεκλογικής περιόδου από την Opinion Poll που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε συγκέντρωνε ποσοστό 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο ήταν περίπου 25 μονάδες.

Πηγή:eletherostypos.gr