ΔΗΜΑΡ: Αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε  η ΚΕ του κόμματος
10/02/2019 21:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΗΜΑΡ: Αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε η ΚΕ του κόμματος

Την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με ευρεία πλειοψηφία 37 υπέρ, 19 κατά και ένα "παρών". (65% υπέρ της αποχώρησης).


Σύμφωνα με το skai.gr, στην απόφασή της, η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ασκεί σφοδρή επίθεση στο ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννήματα. Κατηγορεί το ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του ότι "αποτυγχάνει στο εγχείρημα δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού προοδευτικού πόλου, και εκπέμπει σήματα μιας συντηρητικής στροφής".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Μακεδονικού, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, και τονίζει πως το ΚΙΝΑΛ "εξελίσσεται σ' ένα περίκλειστο κόμμα".

Η Κεντρική Επιτροπή κάνει λόγο για απαξιωτική αντιμετώπιση των στελεχών που αποχωρού,ν και τονίζει πως μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και την απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ, το συνέδριο που ανακοινώθηκε δεν μπορεί παρά να είναι ένα συνέδριο "αναβάπτισης" του ΠΑΣΟΚ ως ενιαίου φορέα υπό τον τίτλο ΚΙΝΑΛ.

Παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ 23 μέλη της ΔΗΜΑΡ

Μένουν στο ΚΙΝΑΛ 23 στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία διαχωρίζουν την θέση τους από την επίσημη γραμμή της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μάλιστα με ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στο έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο τη διαμόρφωση ενός "ενιαίου πολυτασικού φορέα της σύγχρονης κεντροαριστεράς".

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν πως είναι "αντίθετοι στα διοικητικά μέτρα που πάρθηκαν με βάση τις διαφορετικές απόψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών", επισημαίνοντας πως "οφείλουμε να εξαντλούμε μέσα στο Κίνημα Αλλαγής όλα τα περιθώρια συνθέσεων".

"Θεωρούμε πως παρά τις διαφωνίες μας χρειάζεται να συνεχιστεί το εγχείρημα ενός ισχυρού πόλου των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Ενός πόλου ικανού να αντιπαλέψει το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και τον εθνικό διχασμό. Με προοπτική την αλλαγή των συσχετισμών" συνεχίζουν, για να καταλήξουν ξεκαθαρίζοντας πως "παραμένουμε στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και θα συμμετάσχουμε στο έκτακτο συνέδριο με στόχο ένα ενιαίο πολυτασικό φορέα της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Ένα συνέδριο που οφείλει να έχει στόχο όχι την αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ αλλά ένα ευρύ σχήμα όλων των δυνάμεων που στοχεύουν στον δημοκρατικό σοσιαλισμό".

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ

ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΟΖΑΝΗ

ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ, ΧΑΝΙΑ

ΚΑΙΝΤΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΡΤΑ

ΜΑΚΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΕΡΡΕΣ

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ

ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

ΜΕΓΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΠΕΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΡΟΥΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΟΛΤΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΡΟΔΟΠΗ

ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΣΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ

Πηγή:capital.gr