Δήλωση – Σοκ στα αποκαΐδια - Τόσκας: Το πιο στρεβλό κομμάτι του δημοσίου
31/08/2017 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δήλωση – Σοκ στα αποκαΐδια - Τόσκας: Το πιο στρεβλό κομμάτι του δημοσίου

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ο οποίος αποκάλεσε ως το πιο στρεβλό κομμάτι του δημοσίου το πυροσβεστικό σώμα ξεχνώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των πυροσβεστών που μέρα νύχτα πάλευαν με τις φλόγες χωρίς εφόδια.

Στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι ηΠυροσβεστική χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό.

«Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε και πρόσθεσε ότι τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα».Σημείωσε πάντως, πως όλοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο γιατί στηρίζονται από την κυβέρνηση. Ο Νίκος Τόσκας αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ότι έχει μειωθεί σε σχέση με το 2009.

«Το 2009 ο προϋπολογισμός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν 371 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 81 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες, σήμερα είναι 301 εκατ. ευρώ για αποδοχές και συντάξεις και 53 εκατ. ευρώ καταναλωτικές και σύνθετες δαπάνες», είπε.

«Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό», σχολίασε από την πλευρά του ο Χρήστος Κατσώτης.

eleftherostypos.gr