Δηλώσεις φιλίας αλλά με βαριές σπόντες στη συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου
04/09/2018 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλώσεις φιλίας αλλά με βαριές σπόντες στη συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου

Με εκατέρωθεν αιχμές ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα εγκαίνια του αναπαλαιωμένου γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη.


Αμφότεροι οι υπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεχιζόμενη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, παρά τις διαφωνίες στις διμερείς σχέσεις, όμως οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην μη έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο κ. Τσαβούσογλου σχολίασε πως η φιλοξενία είναι θεμέλιος λίθος στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτόνων, προσθέτοντας δηκτικά ότι η Τουρκία ουδέποτε θα φιλοξενούσε πραξικοπηματίες.

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε με νόημα, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη μιλήσει, ότι η Ελλάδα δεν φιλοξενεί εγκληματίες, όμως ως κράτος δικαίου σέβεται ορισμένους κανόνες και ακολουθεί τις διαδικασίες που προβλέπει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκτελούσαν χαμηλές πτήσεις σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το προξενείο, προκαλώντας έντονο θόρυβο.

Σχολιάζοντας την συμπεριφορά των τούρκων πιλότων, ο έλληνας ΥΠΕΞ ανάφερε ότι θόρυβο κάνουν όσοι δεν θέλουν συμφωνίες.

Μετά την τελετή οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν σε γεύμα εργασίας.

Πηγή: skai.gr