Δηκτική απάντηση Στουρνάρα σε Παππά: Δεν ασχολούμαι με προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις οιουδήποτε
31/07/2016 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηκτική απάντηση Στουρνάρα σε Παππά: Δεν ασχολούμαι με προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις οιουδήποτε

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Μετά την επίθεση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στη συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε και μάλιστα με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο διοικητής της ΤτΕ ερωτώμενος για τα όσα είπε ο κ. Παππάς στο κρατικό κανάλι τόνισε:

«Δεν ασχολούμαι. Δεν είναι στις αρμοδιότητες του κεντρικού τραπεζίτη να σχολιάζει προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις του οιοδήποτε».

Η απάντηση αυτή προς τον υπουργό Επικρατείας ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της κεντρικής τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παππάς, ερωτώμενος στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ για τον κ. Στουρνάρα ήταν ιδιαίτερα δηκτικός τονίζοντας: «Ο κ. Στουρνάρας είναι ο κεντρικός τραπεζίτης. Η ΤτΕ έχει την αυτονομία της, αλλά ο κ. Στουρνάρας έχει υπάρξει υπ. Οικονομικών του κ. Σαμαρά. Δεν θα πρέπει να πολιτεύεται με την προτεραιότητα να δικαιώσει την πολική του. Δεν είναι δικαιωμένη η πολιτική του. Δεν ήταν πετυχημένος υπουργός, είχαμε μισό εκατ. λιγότερες θέσεις εργασίας από τη μέρα που ανέλαβε μέχρι τη μέρα που παρέδωσε. Επίσης, όποιος επιθυμεί να έχει ρόλο στα δημόσια πράγματα, καλό είναι να τοποθετείται δημοσίως με την υπογραφή του κι όχι μέσω διαρροών».

Δηκτική απάντηση Στουρνάρα σε Παππά: Δεν ασχολούμαι με προσωπικές απόψεις και αξιολογικές κρίσεις οιουδήποτε

Μάλιστα ο κ. Παππάς τόνισε ότι η σχέση της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο.

Η νέα απάντηση του κ. Στουρνάρα δείχνει ότι θα απαντά σε κάθε αναφορά που γίνεται εναντίον του από στέλεχος της κυβέρνησης και θα σηκώνει το γάντι σε κάθε επίθεση που δέχεται. Και ο δηκτικός τρόπος με τον οποίο απάντησε σε κορυφαίο στελεχος όπως ο κ. Παππάς (δεν ασχολούμαι… δεν σχολιάζω κρίσεις οιουδήποτε) αν μη τι άλλο ανοίγει ακόμη περισσότερο το πεδίο της αντιπαράθεσης.

Η σύγκρουση με τον Γ. Στουρνάρα κλιμακώνεται καθώς υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η επίθεση του Γ. Δραγασάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.

imerisia.gr