Διαγράφηκε η Κατερίνα Παπακώστα από τη Ν.Δ με απόφαση Κ. Μητσοτάκη
26/10/2017 13:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαγράφηκε η Κατερίνα Παπακώστα από τη Ν.Δ με απόφαση Κ. Μητσοτάκη

Στην διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου.

Νωρίτερα το Capital.gr , μετέδιδε μεταξύ άλλων:

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν οι αναφορές της κ. Παπακώστα από το βήμα της Βουλής. Στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης. Όταν η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέσχε στήριξη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Στον κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στην αιχμή του αντιπολιτευτικού momentum της γαλάζιας παράταξης.

Στον απόηχο της σύγκρουσης, σε επίπεδο Ολομέλειας, ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, η κ. Παπακώστα βρέθηκε στο πλευρό Καμμένου. "Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο", σχολίασε, από το βήμα των ομιλητών. Για να πάει ένα βήμα πιο πέρα, όταν σημείωσε πως ορισμένες από τις διατάξεις που η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι αναφορές της κ. Παπακώστα προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οργή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδια πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεκάλεσε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν άπαντες οι κορυφαίοι συνεργάτες του.

Σε αυτή αποφασίζεται να ζητηθεί από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, διευκρινιστική δήλωση, μέσω της οποίας θα ανασκευάζει τα σχόλιά της από το βήμα της Βουλής.

"Κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν: Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν.

Δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω.

Τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής.

Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου", ανέφερε, στη νέα δήλωσή της, η Κατερίνα Παπακώστα. Μόνο που και αυτή η δήλωση δε φαίνεται να ικανοποιεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με το ζήτημα να αναμένεται πως θα συζητηθεί στη διάρκεια του πρωινού καφέ της οδού Πειραιώς, έχοντας ένα κεντρικό ερώτημα.

Κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Εάν μη τι άλλο, την τελευταία.

Τα… χτυπήματα της κ. Παπακώστα πυκνώνουν στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που είχε ταχθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη στην προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης, στις 3 Μαρτίου και όσο ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο οικονομικό forum των Δελφών, είχε… φαλτσάρει για πρώτη φορά, όταν σε συνέντευξή της κράτησε αποστάσεις από την κομματική γραμμή, υποστηρίζοντας πως το κόμμα πρέπει να ψηφίσει τις ελαφρύνσεις που προτείνει η Κουμουνδούρου ως αντίμετρα στα μέτρα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.

"Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί", είχε σημειώσει τότε η κ. Παπακώστα, προκαλώντας την οργή της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, το όλο ζήτημα μπήκε στον… πάγο, με την ίδια να σπεύδει προς διάψευση.

"Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του Προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών", είχε σημειώσει.

Ακολούθησε, λίγες ημέρες μετά, μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, καλώντας τον να απεκδυθεί την ιδιότητά του όσο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της εξεταστικής για την Υγεία, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε οδηγήσει εκτός ομάδας τομεαρχών της Κατερίνα Παπακώστα.

"Καμία διαφοροποίηση δεν πρόκειται πλέον να γίνει ανεκτή", ήταν το μήνυμα που είχαν στείλει στις αρχές Μαρτίου, κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης. Και καταμεσής του Πάσχα, όταν η κ. Παπακώστα … χτύπησε, εκ νέου, ο χρόνος για την απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα.

Παπακώστα: Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου από την Κ.Ο.

Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μια δήλωση που έχει ως τίτλο, "Αναφαίρετον όπλον αρετή".

Ολόκληρη η δήλωση της Κατ. Παπακώστα έχει ως εξής: "Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν."

Πηγή: capital.gr-ΑΠΕ-ΜΠΕ