Δεύτερος γύρος Περιφερειακών συνεδρίων για Τσίπρα με το βλέμμα στις κάλπες
06/09/2018 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεύτερος γύρος Περιφερειακών συνεδρίων για Τσίπρα με το βλέμμα στις κάλπες

Από τα Χανιά όπου "εξόρμησε" χθες ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ουσιαστικά τον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών Συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα τα περιφερειακά που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, ο κ. Τσίπρας υποσχόταν ότι θα επιστρέψει για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι κατά πόσο προχωρούν τα έργα που έχουν εξαγγελθεί κατά τόπους.

Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή για την διενέργεια δεύτερου κύκλου περιφερειακών συνεδρίων, τα οποία από την Κυβέρνηση κρίθηκαν ως εξόχως επιτυχημένη ιδέα, καθώς έφεραν σε επαφή τις τοπικές κοινωνίες με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, φτιάχνοντας "μαγιά" για το κυβερνών κόμμα, εν όψει των εκλογών του 2019.

Οι νέες εξορμήσεις Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αμιγώς προεκλογικό χαρακτήρα με στόχο διττό:

1. Τη συνέχιση της επιχείρησης "εξωστρέφειας" που έχει αποφασίσει ο Α. Τσίπρας να ακολουθήσει μετά την ΔΕΘ με προφανή στόχο το "μασάζ" σε τοπικές κοινωνίες για ανάταξη του κλίματος.

2. Την επιλογή των νέων υποψηφίων και συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ για τις Δημαρχιακές και περιφερειακές εκλογές τον Μάιο.

Ήδη το κόμμα δια του νέου γραμματέα του Πάνου Σκουρλέτη, έχει δώσει στίγμα για το πώς σκοπεύει να κινηθεί εκλογικά στις προσεχείς κάλπες της τοπικής αυτοδιοίκησης: Με σφυρηλάτηση συμμαχιών.

Αμέσως μετά την ΔΕΘ, θ αρχίσει και η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο κ. Τσίπρας, φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει την διεξαγωγή τους με σταυρό και ουχί με λίστα, μεταξύ άλλων για να κινητοποιήσει εκλογικά και τους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων.

Ευρωλίστα με σταυρό θα σήμαινε μεταξύ άλλων εσωστρέφεια για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε αυτό το εκλογικό momentum έχει να δώσει τη μάχη της συσπείρωσης, κόντρα στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχει παγιώσει εδώ και μήνες εκλογικό προβάδισμα.

ΔΕΘ και ΗΠΑ

Σε ό,τι αφορά την άνοδο του κ. Τσίπρα στην ΔΕΘ, οι εξαγγελίες του έχουν μορφοποιηθεί μεν αλλά οι πονοκέφαλοι για τον ίδιο συνεχίζονται καθώς στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σωρεία συλλαλητηρίων, τόσο για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική όσο και για τη συμφωνία των Πρεσπών που έχει στοιχίσει δραματικά στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα.

"Ανάσα" φαίνεται να παίρνει ο κ. Τσίπρας με τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ που ανοίγει τις πύλες της το προσεχές Σάββατο.

Σήμερα μάλιστα, ο κ. Τσίπρας παραθέτει δείπνο στον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πηγή:capital.gr