ΔΕΘ 2018: Μαζική και ειρηνική η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
08/09/2018 20:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΔΕΘ 2018: Μαζική και ειρηνική η πορεία του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ η οποία ήταν μαζική και απόλυτα ειρηνική.

Εργαζόμενοι και συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία ΧΑΝΘ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά.

Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».

Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε δρώμενο στο οποίο νέοι αναπαριστούσαν τα δεινά που περνούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πηγή:eleftherostypos.gr