Δένδιας: Η κυβέρνηση ουδέν έχει πράξει ουσιαστικά για το τεράστιο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” και του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας
07/10/2018 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δένδιας: Η κυβέρνηση ουδέν έχει πράξει ουσιαστικά για το τεράστιο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” και του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας

«Η κυβέρνηση ουδέν έχει πράξει ουσιαστικά για το τεράστιο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” και του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας, στρέφοντας αποκλειστικά την προσοχή της στο δημόσιο χρέος», λέει ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Για την πρόσφατη μεγάλη πτώση στις τραπεζικές μετοχές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «ο χρηματοπιστωτικός τομέας νοσεί και η έξοδος στις αγορές αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός στην… Ιθάκη», ενώ δηλώνει ότι υπάρχει «τεράστιο ζήτημα» στον τρόπο που διοικούνται σήμερα οι τράπεζες.

Αναφερόμενος στις συντάξεις, λέει ότι «η δήθεν έξοδος από τα Μνημόνια αποδείχθηκε και με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα ότι αποτελεί “γράμμα κενό” και ότι «η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να περιμένει την οριστική έγκριση των δανειστών».

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς στροφής της ΝΔ, ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για άτοπο και κυρίως επικίνδυνο «προπαγανδιστικό επιχείρημα», καθώς «εξισώνει το μεγαλύτερο και με διαφορά κόμμα στις δημοσκοπήσεις, με τα άκρα», ενώ σημειώνει ότι «η ΝΔ ήταν και παραμένει η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη στη χώρα μας, βρίσκεται μακριά από ακρότητες από την ίδρυσή της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ